Familien forsøkte å stanse henne, men onsdag reiser hun til flyktningene

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Familien liker ikke at hun reiser, mens natt til onsdag setter 25 år gamle Sara seg på flyet til Lesvos. Her skal hun hjelpe flyktninger fra Syria.

DEL

- Jeg regner med å møte mye elendighet, men jeg greier bare ikke å bli sittende her hjemme uten å gjøre noe. Jeg blir helt ødelagt innvendig, sier 25 år gamle Sara Louise Langburne.

Tirsdag kveld sier hun hadet til sin lille treåring hjemme på Skotfoss, og natt til onsdag går turen ned til den greske øya Lesvos.

Hit har det kommet så mange syriske flyktninger at leirene er overfylte, og spedbarn sover på gaten.

150 KILO KLÆR

Hit reiser Sarah med penger og flere kofferter med klær og annet utstyr. Hun skal bo sammen med to jenter fra Arendal, og til sammen har de med seg 150 kilo klær til flyktninger som har måtte forlate stort sett alt de eide.

I en uke skal hun jobbe som frivillig blant mennesker i ytterste nød. Turen betaler hun av sin egen lomme, men i tillegg har hun samlet inn over 18.000 kroner med bøsse blant annet på Herkules stormaked på lørdag. Pengene skal også brukes til å hjelpe de som trenger det aller mest når hun kommer ned til den lille øya i Egerhavet. I tillegg har hun sendt ut over 150 tiggebrev til næringlivet og satt ut tre innsamlingsbøsser i forskjellige butikker.

LIKER IKKE

Familien til Sara hadde helst sett at hun hadde holdt seg hjemme og bidratt til flyktningene i mer trygge rammer. De har imidlertid ikke klart å stanse henne.

- De ville ikke at jeg skulle reiser og mener at jeg har for ung, men de har ikke greid å stoppe meg, sier Langburne. Hun beskriver deg som et slags kall og sier at hun rett og slett må reise ned. Hun vet det blir mange sterke inntrykk, men at det vil bli mer enn kompensert av takknemlighet fra syriske familier på flukt.

Artikkeltags