– Hva skjer med sykehuset vårt?

FOLKEMØTE: Fylkesleder i Fagforbundet Telemark, Marianne Nilsen Skjønstad (til venstre), Alexander Lien og Irene Bordier Haukedal, begge fra LO Telemark, håper at mange kommer på folkemøtet på Kafé K i Porsgrunn onsdag 5. april. Her står de foran Sykehuset Telemark i Skien.

FOLKEMØTE: Fylkesleder i Fagforbundet Telemark, Marianne Nilsen Skjønstad (til venstre), Alexander Lien og Irene Bordier Haukedal, begge fra LO Telemark, håper at mange kommer på folkemøtet på Kafé K i Porsgrunn onsdag 5. april. Her står de foran Sykehuset Telemark i Skien. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Om kvelden onsdag 5. april holdes det et folkemøte på Kafé K i Porsgrunn, hvor temaet er framtida til Sykehuset Telemark.

DEL

– Vi er veldig glade for at både styreleder Per Anders Oksum og konstituert sykehusdirektør Tom Helge Rønning stiller opp, og skjønner også at folk har behov for denne informasjonen. Det er viktig at folk ikke mister tilliten til at fortsatt skal ha et sykehus her, og vi må vise at vi har troen på sykehuset vårt, sier Irene Bordier Haukedal, som er distriktssekretær i LO Telemark.

Politikerne stiller opp

Det er LO Telemark, LO Grenland og Fagforbundet i Telemark som arrangerer informasjonsmøtet, som er åpent for alle interesserte.

– De fem største politiske partiene har meldt sin ankomst. Ådne Naper (SV), Terje Lien Aasland (Ap), Solveig Sundbø Abrahamsen (H), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Adrian Ness Løvsjø (Frp) skal sitte i panelet, sier Bordier Haukedal.

Politikerne vil bli utfordret på hva de kan bidra med for å sikre framtida til Sykehuset Telemark (ST).

Foruten om sykehusdirektøren og styrelederen, så stiller også foretakstillitsvalgt Thor Helge Gundersen opp. Disse tre vil ha ei innledning, før politikerne i panelet slipper til. 

– Viktig valgkampsak

Fylkesleder i Fagforbundet Telemark, Marianne Nilsen Skjønstad, mener at framtida til Sykehuset Telemark vil bli en viktig valgkampsak.

– Nå må vi heie på Sykehuset Telemark (ST). Telemark har en spesiell geografi som gjør at vi trenger lokalsykehus. På folkemøtet spanderer vi mat og drikke, og vi har satt av litt tid til spørsmål fra salen, sier Nilsen Skjønstad.

Tidlig i oktober i fjor samlet alle de politiske partiene i Telemark og alle fagforeningene ved Sykehuset Telemark (ST) seg bak et brev til Helse Sør-Øst, hvor de ba om økte bevilgninger, slik at det skal bli mulig å få opp et nytt bygg, samt å bygge strålesenteret.

Nilsen Skjønstad er glad for at politikerne og fagforeningene står samlet i kampen for å sikre framtida til Sykehuset Telemark.

– I det forrige brevet vi sendte inn til styret så var det tverrpolitisk enighet. Så i denne saken er det ingen uenigheter, og her må vi kjempe i et fellesskap, sier Nilsen Skjønstad.

Fortsatt spenning

Irene Bordier Haukedal sier at de har fått signaler fra sykehusledelsen om at både strålesenteret og en ny sengepost vil komme.

– De har klokkertro på det, men det krever at noen forutsetninger kommer på plass. Vi håper at alle medlemmene våre, både i offentlig og privat sektor kommer på folkemøtet, sier hun.

Alexander Lien i LO Telemark sier at det fortsatt er spenning på Rjukan knyttet til om de vil få beholde legevakta der. Som kjent ble sykehuset på Rjukan lagt ned.

– Så kampen på Rjukan er fortsatt ikke helt over ennå. Da kampen sto om å få strålesenteret hit til Skien, så sto alle sammen. Sykehuset Telemark handler om veldig mange arbeidsplasser og det betyr enormt mye for bosettinga i fylket, sier Lien.

Artikkeltags