Blir skremt av svindelmail: - Jeg har en video der du bryter loven

  Artikkelen er over 4 år gammel

  SKIEN: I en ny type svindelmail trues mottakeren med politianmeldelse dersom 500 dollar ikke betales inn til avsenderen.

  DEL

  TA har fått videresendt mailen fra en TA-leser som motok denne tirsdag ettermiddag.

  - HAR BLITT SNIKFILMET

  I mailen opplyser avsender at han sitter på en video der mottakeren bryter loven. Det spesifiseres ikke hva slags lovbrudd det er snakk om, men det hele skal angivelig ha blitt filmet med et skjult kamera.

  Denne videoen brukes som et pressmiddel til å få mottakeren til å betale 500 dollar til avsender, ellers vil videoen havne i hendene på politiet.

  DÅRLIG NORSK

  I mailen som TA har fått tilsendt kaller avsenderen seg for Marc, og det hele er skrevet på dårlig norsk. TA er kjent med at flere personer skal ha mottat denne mailen den siste tiden.

  Politiet har mottat henvendelser fra bekymrede mottakere på Facebook, og det råder også for dem liten tvil om at dette er forsøk på svindel. De råder folk som føler seg truet- eller ønsker å snakke med politiet, om å ta kontakt med sitt lokale politi.

  VIRUS

  I mailen ligger det også en link der man kan se den angivelige videoen.

  Når man klikker på denne linken åpner det seg en side der man møter en "nedlastningsknapp" for å laste med videoen. Tykker man på denne startet et videoprogram, som i virkeligheten er et virus. (se video)

  TA har testet dette på en gammel maskin, og råder folk til ikke å klikke på linken i mailen.

  Dette er mailen i sin helhet;

  «Hei. Mitt navn er marc. Jeg vil gjerne fortelle deg viktig informasjon. Jeg har en video der du bryter loven. Na kan jeg saksoke deg.

  Denne videoen ble laget med et skjult kamera. Hvis du vil ha det jeg ville ha holdt seg taus og ikke gjelder for politiet ma du overfore meg $ 500 Ellers far denne videoen i hendene pa politiet.

  Du kan laste ned og se video  www.dastania-escort.de/video.php

  Dette er direkte bevis pa at jeg ikke var bedra deg. Jeg venter pa et svar fra deg»

  Artikkeltags