Ikke klikk på denne linken!

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Telenor advarer mot svindelmail som dukker opp i norske epost-kasser i disse dager.

DEL

- Dette er absolutt ikke en epost fra Telenor, og her må man være forsiktig. Dette er en svindelmail, også kalt «phising», og i verste fall kan det å klikke på linken føre til at andre tar over pc-en uten at man merker det, sier informasjonssjef Per A. Meling i Telenor til Østlands-Posten.

Lett å gjennomskue

Meling forteller at det langt fra er første gang noen har sendt ut eposter som gis ut for å være fra Telenor, men at det er lett å oppdage at det ikke er en mail fra Telenor hvis man ser nøye etter.

- For det første ser man på avsenderadressen at eposten ikke kommer fra oss, og i tillegg er språket i mailen skrevet på så dårlig norsk at man bør forstå at den ikke kommer fra et norsk selskap, sier han.

Meling ser likevel at det kan være lett å klikke på linken ved et uhell, og sier at man da må være forsiktig.

- Ofte vil man da bli bedt om å oppgi kontonummer eller andre personlige opplysninger, og det må man absolutt ikke gjøre. Det aller beste er å bare slette mailen med en gang. Svindlerne kommer stadig med nye påfunn, så man skal være veldig forsiktig når man får eposter man ikke er helt sikker på hva dreier seg om, sier han.

Artikkeltags