Gå til sidens hovedinnhold

Nylig var seriesvindleren i Telemark - nå er hun dømt for sju andre bedragerier

Artikkelen er over 3 år gammel

OSLO: Den kjente seriesvindleren Marie Madeleine Steen er i Oslo tingrett dømt for grove bedragerier. Dette er hennes 13. bedrageridom.

Den 59 år gamle kvinnen er dømt til fengsel i ett år og åtte måneder. Dommen er fire måneder lavere enn aktors påstand, og ett år av fengselsstraffen ble gjort betinget, skriver Aftenposten.

Kvinnen ble nylig anmeldt for å ha overnattet på vandrerhjemmet i Lunde uten å betale, men det var ikke en del av tiltalen i denne omgang. Denne gangen var kvinnen tiltalt for sju bedragerier andre steder i landet.

Les også: Her er seriebedrageren tilbake i Telemark

«I skjerpende retning legger retten, på samme måte som i 2007 og 2012, vekt på den hensynsløse måten bedrageriene er begått på. Bedrageriene fremstår som planlagte, og tiltalte har utnyttet de fornærmedes følelser og det ønsket som de fornærmede gjennomgående har hatt om å hjelpe henne», heter det i dommen.

Da saken kom opp for Oslo tingrett, erkjente kvinnen straffskyld på alle punkter. Hun har ifølge Aftenposten i 30 år reist Skandinavia rundt for å svindle prester, nonner, organister, studenter og sjøoffiserer – de siste årene under navnet Marie Madeleine Steen.

Hun har også brukt en rekke andre navn og er flere ganger observert i Telemark.

Les også: Seriebedrager er i området. Ikke la deg lure av denne kvinnen

I Sverige kalles hun «Nordens største bedragerske», og åtte av domfellelsene er derfra. I juni må kvinnen møte i retten i Danmark tiltalt for bedragerier mot Ørslev kloster, melder NTB.