Mange sleit med å komme fram: - Skal du opp, må du være godt skodd

VANSKELIGE FØREFORHOLD: Mange opplevde glatte veier opp til Svanstul lørdag 4. januar.

VANSKELIGE FØREFORHOLD: Mange opplevde glatte veier opp til Svanstul lørdag 4. januar. Foto:

SKIEN: Skisesongen er i gang og folk strømmer til Svanstul. De siste helgene har det likevel vært problemer med å komme seg opp. – Følg med på nettsidene, oppfordrer driftsleder hos Løvenskiold Fossum, Sten Roger Thorstensen.

DEL

Været som for tiden spenner fra minus et par grader, til et par grader pluss, er en utfordring.

– Gutta setter sin ære i å gjøre forholdene på Svanstulveien gode, men det har vært noen utfordringer med været, sier driftsleder hos Løvenskiold Fossum, Sten Roger Thorstensen.

- Ikke kjør med dårlige dekk

Lørdag 4. januar var det sol og fint vær og massevis av folk som ville benytte seg av de fine skiløypene nord i byen.

Flere måtte imidlertid snu da det var glatte veier. Slik var det også forrige helg.

– Akkurat den dagen burde vi nok vært ute litt tidligere, men sånn er det noen ganger. Vi oppfordrer uansett folk til å følge med på Facebook, der legger vi jevnlig ut informasjon i forhold til oppkjøring av løyper, men også om hvordan forholdene er oppover veien. Det er krevende forhold opp til Svanstul og har du dårlige dekk, anbefaler vi ikke å kjøre opp. Du må kjøre en godt skodd bil, sier Thorstensen.

Koster mye å holde veien åpen

Og med god viten om det været som har vært de siste dagene, har det mildt sagt vær krevende føreforhold.

– Vi har vel aldri brukt så mye strøgrus som i år, for det været som har vært nå, har gjort det vanskelig for oss. Men noen ganer kunne det vært bedre, men det gjelder ikke bare Svanstulveien, det gjelder mange andre veier også, sier Thorstensen, som håper mange tar turen – og kjører forsiktig når de skal til Svanstul for å gå på ski neste gang.

– Vi får jo en del i støtte fra Skien kommune for å holde veien åpen, men det koster likevel mye å ha utstyret i orden, strø med flere tonn med grus og å ha folk i arbeid. Men vi ønsker jo å legge best mulig til rette sånn at så mange som mulig får oppleve de fine skiløypene der oppe, avslutter Thorstensen.
Artikkeltags