Rundt 50 olabilentusiaster fra nær og fjern stilte til startstreken i gårsdagens NM-runde i Olabil. En av dem var Håkon Bjaaland (9) fra Porsgrunn.

ANLEGG I BILEN

- Det går jo ganske fort da, smiler niåringen mens han peker på speedometeret i sin godt over gjennomsnittet velutstyrte olabil.

- Jeg tror jeg var oppe i rundt 40 kilometer i stad, smiler niåringen lurt mens han fikler med stereoanlegget (!) i bilen.

- Anlegg måtte jeg bare ha. Det hører liksom med i en bil, sier ni åringen mens han skrur Michael Jackson på full guffe.

RUTINERT

Tross ung alder begynner Bjaaland allerede å bli en rutinert olabilkjører.

- Jeg har kjørt løp i et par år nå. Sist gikk jeg til topps i klassen for tøffeste bil i Larvik. Det var kult, smiler niåringen som har fått litt hjelp av både far og bestefar til å mekke på det tøffe fartsvidunderet.

- ALDRI FERDIG

- Det er vel et par år siden vi begynte å bygge på bilen nå. Det er hele tiden et eller annet å mekke på, så helt ferdige blir vi aldri, sier den unge olabilførerer før han han gjør seg klar til å sette utfor den godt og vel 300 meter lange løypa.

48 SEKUNDER

- Jeg får vel prøve å sette nye fartsrekord nå da. Var det 42 kilometer som var høyeste hastighet hittil? Den skal jeg prøve å slå, smiler Bjaaland som til slutt endte på en 14.plass med tiden 59,43. Raskest av samtlige var Even Jaavall fra Lørenskog. Kun 48 sekunder brukte lørenskoggutten på de godt og vel 300 meterne. Da gikk det fort, eller rettere sagt styggfort.