Gå til sidens hovedinnhold

Flere berørt av strømbrudd - nå er strømmen tilbake

Artikkelen er over 5 år gammel

VINJE: Nærmere 50 stykker ble berørt etter et strømbrudd på Møsstrond, natt til mandag.

I tolv timer måtte flere klare seg uten strøm etter et strømbrudd på Møsstrond i Vinje kommune.

- Feilen har nå blitt lokalisert og reparert. Det var ikke omfattende, men det var problematisk å ta seg inn dit, forteller driftsleder Tor Olav Nystog ved Rauland kraftforsyningslag til TA klokken 13.30. Han meddeler at strømmen var tilbake klokken 12.30.

Strømløst

Det var ved halv ett-tiden natt til mandag at flere måtte klare seg uten strøm på Møsstrond i Vinje kommune. Ifølge Rauland kraftforsyningslag var det snakk om i underkant av ti fastboende, Mogen turisthytte samt flere private hytter.

- Mannskap er på vei inn til området med helikopter, kunne driftsleder Tor Olav Nystog fortelle til TA, tidlig mandag formiddag.

Kaldt

Nystog meddeler overfor TA at det er mellom ti og 12 minusgrader i området, og at snø og is gjør arbeidet utfordrende for mannskapet som er på vei til stedet.

- Det er et litt vanskelig område å operere i på høst og isleggingstiden, forteller driftslederen, som først uttalte seg i saken til NRK Telemark.

Ukjent årsak

Rauland kraftforsyningslag varslet alle som er berørt, men kunne ikke meddele på daværende tidspunkt hva som var årsaken.

- Vi vet ikke hva som kan ha skjedd. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger om hva som kan være årsaken, og må vente til mannskapet er på plass. Vi ser bare at det er en feil å vårt nett, og har ingen indikasjon på at det kan være kraftig vind eller andre værforhold som kan være årsaken, forteller Nystog og legger til:

- Det er sannsynligvis en enkel feil å rette.

De fleste hyttene som er i området, har ifølge driftslederen, ikke innlagt vann. Det var dermed ikke fare for at rørene vil fryse.

- Det er klar at de som bor i området må fyre i ovnene, og de vet hva dette dreier seg om. Nå er det ikke hytter der med innlagt vann, men jeg er ikke kjent med standarden på alle hyttene, avslutter Nystog.