Stormer fram på alle målinger

framgang over alt: Arbeiderpartiet går fram på alle meningsmålinger om dagen, ikke minst på de sentrale målingene. Men nå viser denne målingen, som Ap selv har bestilt, at det også er stor framgang i Telemark. Ap og samarbeidspartnere ligger an til å kunne overta både i Kragerø og på Notodden og samtidig beholde de posisjonene man har i dag. Men det er fortsatt ett år igjen til valget. Her er det fylkesordførerkandidat Svein Tore Løkslid, ordfører i Skien, Hedda Foss Five og partisekretær Odin Adelsten Bohmann som stiller opp. ? Dette er en god inspirasjon, sier Odin Adelsten Bohmann

framgang over alt: Arbeiderpartiet går fram på alle meningsmålinger om dagen, ikke minst på de sentrale målingene. Men nå viser denne målingen, som Ap selv har bestilt, at det også er stor framgang i Telemark. Ap og samarbeidspartnere ligger an til å kunne overta både i Kragerø og på Notodden og samtidig beholde de posisjonene man har i dag. Men det er fortsatt ett år igjen til valget. Her er det fylkesordførerkandidat Svein Tore Løkslid, ordfører i Skien, Hedda Foss Five og partisekretær Odin Adelsten Bohmann som stiller opp. ? Dette er en god inspirasjon, sier Odin Adelsten Bohmann Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Arbeiderpartiet fosser fram på de fleste meningsmålinger for tiden. Nå kommer også resultatene lokalt. En fersk lokal meningsmåling viser at Ap ligger godt an et år føre kommunevalget 2015. Men også Frp kommer godt ut på disse målingene.

DEL

Det er InFact som har gjort meningsmålingen på oppdrag for Arbeiderpartiet i midten av oktober.

Den siste tiden er det kommet en rekke nasjonale målinger som viser at Ap får tett opp mot 40 prosentpoeng. Det er også tilfellet i Telemark. Den store forskjellen på de rikspolitiske målingene og denne, er at her er det spurt om hva man vil stemme hvis det ville vært kommunevalg.

GÅR FRAM OVER ALT

Det er egne målinger for de fem største kommunene i fylket. Og i alle kommunene går Ap tydelig fram. Og ligger tett opptil eller over 40 prosentpoeng i alle de fem største kommunene, mens partiet får 39,8 prosentpoeng på fylkesplan. Noe som er to prosentpoeng over valgresultatet i 2011.

Den største overraskelsen for Ap må være at de ligger på 43,2 prosentpoeng i Skien. Verken i Skien, eller i Porsgrunn, der Ap får 39,8 prosentpoeng, ser det ut til at bompengemotstand og bypakke gjør seg gjeldende.

FRP OVERRASKER MEST

Tar man alle målingene som er med i denne undersøkelsen er det imidlertid en ting som overrasker mer enn noe annet. Det er oppslutningen til Fremskrittspartiet i Porsgrunn. Etter at bystyregruppen til partiet mer eller mindre er radert bort. Indre uro og bråk etter nominasjonsprosessene, så ender partiet opp på denne målingen med 21,7 prosentpoeng. Noe som er over en dobling av resultatet ved valget i 2011, da partiet fikk 10,5 prosent.

Det kan se ut som om flesteparten av dem som stemte By- og nærmiljøpartiet i 2011 har skiftet parti, for «bygdelista» som fikk 19,7 prosent ved valget i 2011, står denne gangen igjen med tre prosentpoeng.

LITEN SLITASJE

Mens det er veldig tydelig at regjeringspartiene Høyre og Frp sliter på nasjonale målinger, gjør de ikke det på samme måte i disse lokale målingene.

Frp går med unntak av i Bamble fram i alle de fem store kommunene, samt på fylkesplan.

Høyre går solid tilbake i Kragerø, noe fram i Bamble, stabilt på Notodden, noe tilbake i Porsgrunn og mer markant tilbake i Skien og på fylkesplan.

Med tanke på debatten og nasjonale målinger den siste tiden klarer disse to partiene seg veldig bra på disse lokale målingene.

PARTIER RADERES UT

Det disse målingene også viser er at en rekke av småpartiene kan bli radert ut av kommune og bystyrer etter valget, samtidig som Miljøpartiet de grønne kan se ut til å komme inn flere steder, både i Porsgrunn, der de er representert i dag, Skien, Kragerø og Notodden.

Senterpartiet kan risikere å bli stående uten representanter både i Kragerø og i Bamble.

I Bamble kan faktisk både Sp, Rødt, Venstre og SV bli stående uten representanter.

I Kragerø kan også Venstre risikere å miste plassen sin, en kommune som har vært en av partiets tryggeste bastioner.

Meningsmålingen er gjort av InFact, der 1788 er intervjuet med automatisk telefonintervjuer.

Artikkeltags