Størksen hedret med politimedalje

FIKK MEDALJE: Politidirektør Ingelin Killengreen overrakte Politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett til Dag Størksen, som er politistasjonssjef ved Grenland politistasjon.

FIKK MEDALJE: Politidirektør Ingelin Killengreen overrakte Politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett til Dag Størksen, som er politistasjonssjef ved Grenland politistasjon. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Politistasjonssjef Dag Størksen ved Grenland politistasjon er tildelt Politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett for innsatsen som kontigentsjef for NORAF i Afghanistan.

DEL

Dag Størksen har ivaretatt det daglige sikkerhetsmessige aspektet for eget og internasjonalt personell i Afghanistan. Samtidig har han hatt et sterkt fokus på kvalitetsutvikling av norsk politis innsats, heter det i ei pressemelding fra Telemark politidistrikt.

FOR FØRSTE GANG

Politidirektør Ingelin Killengreen overrakte medaljen til Størksen 20. oktober.

I tildelingskriteriene heter det at medaljen tildeles med rosett ved særlig fortjenstfull innsats. Det er også første gangen at politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett deles ut.

- Hans samarbeidsevner i forhold til politiske aktører har bidratt til gode resultater for operasjonen, sier Killengreeen.

Politiinspektør Steinar Aune, som er Afghanistan-koordinator i Politidirektoratet, sier at Størksens arbeid har gjort at NORAF-prosjektet og dets medlemmer høster stor anerkjennelse i det internasjonale og nasjonalet miljøet i Afghanistan.

- KUN GJORT MITT BESTE

- Jeg har kun gjort mitt beste for å fylle rollen jeg fikk av Politidirektoratet, men jeg setter stor pris på å få en slik anerkjennelse for jobben som er gjort. Det gir en spore til videre innsats, enten det er her hjemme eller i eventuelle nye utenlandsoppdrag, sier Størksen.

Norsk politis engasjement i Afghanistan startet opp i 2003, og det består for tida av 23 politirådgivere. Sammen med andre internasjonale aktører jobber de med å bygge opp kapasiteten og kompetansen til politiet i Afghanistan.

Artikkeltags