Gå til sidens hovedinnhold

Store forskjeller i elevutgifter

Artikkelen er over 16 år gammel

SKIEN: Det er store forskjeller i hva elever må betale for å få gjennomført utdanningen ved de videregående skolene i Telemark. Nå vurderes et utvalg som skal vurdere like satser over hele fylket.

Kopipenger, kostpenger, kulturtilbud/utflukter, arbeidstøy og materialpenger. Det er en flora av ulike ordninger ved de forskjellige videregående skolene i Telemark. De som trodde elevene kun hadde utgifter til skolebøkene tar helt feil. Utgiftene kan bli mange og store i løpet av skoleåret.

Og utgiftene varierer kraftig. Noen skoler tar kopipenger for kopiering, mens andre ikke gjør det.

Verst er det vel på Skien videregående skole. Der må elevene betale to kroner per kopi som lærerne finner det for godt å kopiere. På Skien kreves det også 100 kroner for skolebevis, på de fleste andre skoler er summen den halve.

Etter et forslag fra Eskild Pedersen fra Arbeiderpartiet har alle de videregående skolene nå sendt inn en oversikt over hva slags ordninger det er på den enkelte skole når det gjelder egenandeler som den enkelte elev er pålagt å betale

Etter å ha fått denne oversikten på bordet ønsker fylkesopplæringssjef Knut Alsaker å sette ned et administrativt utvalg.

Alsaker ønsker at dette utvalget skal vurdere om det er mulig å innføre like priser for alle egenandeler ved alle de videregående skolene i Telemark.

Saken skal behandles i møte 1. februar.