Stjal skoleutstyr fra psykisk utviklingshemmede

PLAGET: Stridsklev skole har vært plaget av innbrudd en rekke ganger de siste årene. Bildet er fra et innbrudd i desember 2008.

PLAGET: Stridsklev skole har vært plaget av innbrudd en rekke ganger de siste årene. Bildet er fra et innbrudd i desember 2008. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

PORSGRUNN: Utstyr for 60000 er stjålet fra Stridsklev skole. - Dette rammer elevene, sier rektor.

DEL

I løpet av romjula har det vært innbrudd i lokalene til Bovis-avdelingen ved Stridsklev skole. Dette er det andre innbruddet i desember, og totalt er verdier for anslagsvis 60.000 kroner forsvunnet.

- RAMMER ELEVENE

- I løpet av disse juledagene har det vært noen inne i bygget og tatt med seg fotoutstyr, en ekstern harddisk, en mobiltelefon og annet utstyr. Både elever og lærere bruker dette i spesialopplegg på skolen, så det går dessverre utover dem, sier rektor Jørn O. Hansen ved Stridsklev skole.

Bovis (Barn og voksne i samspill) er en spesialavdeling for 19 psykisk utviklingshemmede elever fra 1. til 10. klasse, og de er avhengige av et godt og planlagt opplegg.

- Det er avgjørende for dette tilbudet at de har utstyret de trenger, men vi håper selvfølgelig å få det erstattet, sier Hansen.

- SER LIKHETER

Tyvene har tatt seg inn i lokalet ved å skru ut en rute og fjerne listverket, slik at de kunne ta seg inn i bygget. Ved forrige innbrudd var døren brutt opp. Da valgte skolen å installere en kraftigere og sikrere dør. Men tyvene kom seg inn denne gangen også.

Det får rektoren til å se likheter mellom innbruddene.

- Liknende utstyr forsvant før jul. Men denne gangen har de tatt med seg utstyr de glemte forrige gang, blant annet en overføringskabel til et kamera som ble stjålet tidligere. Det ville ikke vært utenkelig om det var samme personene. De visste at det ikke var alarm i bygget, sier Hansen.

- SKAPER UTRYGGHET

Stasjonære pc-er, bærbare pc-er, dyre kameraer og fotoutstyr er borte. Det blir det fort penger av.

- Det er fryktelig kjedelig, og det koster tid og penger. Samtidig skaper det utrygghet, og man lurer på hva som venter når man låser seg inn, forklarer rektoren.

Selv om avdelingen skal flytte ut av fløyen om kort tid, må skolen nå vurdere å installere en midlertidig alarm for å få bukt med innbruddsproblemet.

Politiet har mottatt anmeldelsen av innbruddet, og vil følge opp forholdet, ifølge operasjonsleder Andreas Rødø ved Telemark politidistrikt. Etter det TA erfarer, har de navngitte personer i søkelyset.

Artikkeltags