Terningkast 5: Sterk krydderblanding

Artikkelen er over 11 år gammel

Norske The Indian Core serverte jazz med smak av safran i Ibsenhusets foajé.

DEL

Først het de bare The Core. Men fjorårets Indiatur inspirerte de norske jazzmusikerne såpass at de inkluderte landet i navnet sitt. Det kler dem. Sitar, fløyte og tabla gir bandet et smakfullt særpreg.

FLOTT FUSJON

The Indian Core består av fire norske og tre indiske musikere som fusjonerer norsk Coltrane-inspirert jazz med indisk klassisk musikk. De rundt 30 fremmøtte i Ibsenhusets foajé fikk seg en eksotisk og avansert jazzopplevelse i går kveld.

Med Prasenjit Mitra på tabla, Kaanchman Babbar på fløyte, Fateh Ali på sitar og vokal, Espen Aalberg på trommer, Erlend Slettvoll på piano, Kjetil Møster på saksofon og Steinar Raknes på bass improviserte og imponerte de. Særlig var meditative «Autumn» vakker. Så vakker at tilhørerne ikke ville la bandet gå av scenen, men klappet dem tilbake og fikk en John Coltrane-låt i retur.

STARTET I INDIA

Jazzbandet startet i India med komposisjonen «Indian song», og fortsatte med «Agra», «Punjab blues», kledd i en orientalsk blåfarge, eksplosive «Slo Fox», «Ullraga» og «Autumn». Sistnevnte komposisjon startet med sitarsolo, som etterhvert fikk tonefølge av fløyte og sax, før resten av instrumentene ble med i det musikalske selskapet. «Slo Fox» var mer energisk og dynamisk, med stort innslag av improvisasjon.

The Indian Cores norske medlemmer møttes på jazzlinja i Trondheim. Saksofonist Kjetil Møster mottok en talentpris under den internasjonale jazzkonferansen i New York i januar. På Ibsenhuset fikk både han og de andre medlemmene vist fram sine talenter. De fikk utfolde seg fritt og fargerikt på foajéens scene.

Artikkeltags