Ole Aarrestad står i spissen for det hele og har tatt initiativ til arrangementet. Med seg har han de fleste næringsdrivende på gamle Stathelle og en rekke støttespillere i form av sponsorer.

Charity festivalen ble navnet ettersom nettopp veldedighet er et nøkkelord. Tanken er nemlig at lag og foreninger skal bidra med dugnadsinnsats og få totalt 80 prosent av inntektene som kommer inn. De resterende 20 skal gå til Bamble røde kors.

– Noen har meldt seg, men det er fortsatt plass til flere som ønsker å bidra, så herved går oppfordringen ut til å melde seg. Vi tror og håper dette kan gi gode inntekter til breddeidretten og innsatsen som gjøres der ute, sier Aarrestad, som presiserer at utgiftene til festivalen er ørsmå.

– Det sørger sponsorer og støttespillerne for. Dette er et arrangement som skal gå 100 prosent til veldedighet, sier han.

Fiskedam og irsk musikk

Charityfestivalen byr på alt fra bondens marked, fiskedam og hoppeslott for barna, til dans og irsk gladmusikk på kveldstid. De har fått skjenkebevilling, og tillatelse til å stenge av gata for trafikk er også i boks. 

Sentralt i arrangementet fra klokken 12 på formiddagen til midnatt står også en auksjon.

– Vi har fått masse fine gaver i form av tjenester og varer. Ikke minst et bilde som er donert av Eivind Venheim, forteller Aarrestad.

Noe for enhver smak, rett og slett, oppsummerer arrangøren.

– Nå er det bare opp til folk å komme og være med på å lage en hyggelig dag her. Tilbakemeldingene vi har fått har vært veldig gode. Gamle Stathelle er en litt glemt perle, og fortjener å komme mer fram i lyset, sier Aarestad som flyttet fra Skien til Stathelle for 10 års tid siden.

– Også blir det konkurranser for barna og utlodning. Flere matboder vil det også være her, forteller han.

Om det sitter noen på gjerde og har lyst til å være med med en salgsbod, er de fortsatt velkommen til det.

– Det er helt gratis, men vi vil gjerne ha en beskjed på forhånd.

Tradisjon

Målsettingen er klar om å gjøre festivalen til et årlig arrangement.

– Definitivt. Det var jo markedsdager her i gamle dager, men de forsvant. Det hadde vært veldig gøy og tatt den tradisjonen tilbake, sier Aarrestad.

Det er de irske bandene Gaelforce 3 og Hungry grass som skal spille opp med ekte irsk folkemusikk i Strandgata.

– De er råbra musikere og virkelig verdt å få med seg, sier Aarestad.