Inviterer til byttehelg

HÅPER FOLK KOMMER: Gulset ski og IF Ørn inviterer til byttehelg på Arkaden. Bildet er fra en annen anledning. Fra v.: Fredrik Mydske Nilsen (Gulset ski), Marcus Kvam (O'Learys), Aziz Chaer (Arkaden) og Olav Risholt (IF Ørn).

HÅPER FOLK KOMMER: Gulset ski og IF Ørn inviterer til byttehelg på Arkaden. Bildet er fra en annen anledning. Fra v.: Fredrik Mydske Nilsen (Gulset ski), Marcus Kvam (O'Learys), Aziz Chaer (Arkaden) og Olav Risholt (IF Ørn).

SKIEN: Gulset ski og IF Ørn ønsker å spre mer skiglede, og håper at folk bidrar under helgens store byttehelg for vinterutstyr på Arkaden i Skien.

DEL

Skisesongen nærmer seg, og denne helgen skal Ørn og Gulset, sammen med andre klubber over hele landet, sørge for at tusenvis av brukte ski, staver, og sko får nye eiere. Over hele Grenland ligger det skiutstyr i kjellere eller på loft, som ikke lenger blir brukt.

– Dette utstyret vil vi ha, slik at enda flere av våre barn og unge kan delta i skigleden, sier Olav Risholt i IF Ørn.

Innlevering av utstyr gjøres på Arkaden fredag fra klokka 16 til 20, og lørdag morgen fra klokka 9 og utover. Salget starter klokka 10 og varer til klokka 16.

– Her blir det også mulighet til å teste rulleski og laser-skiskyting, forteller Risholt.

Denne vinteren arrangerer Gulset ski og IF Ørn for tredje år på rad byttehelg sammen med SpareBank 1 Telemark og Norges Skiforbund. Byttehelgen er et nødvendig initiativ for å øke tilgjengeligheten på skiutstyr, og gi flere barn og unge i Skien og resten av Grenland muligheten til å ta del i skigleden.

– I fjor ville nemlig såpass mange sikre seg brukt skiutstyr til en rimelig penge, at lageret vårt gikk tomt. Byttehelgen ble rett og slett utsolgt, og dessverre var det mange som måtte gå tomhendt hjem. Det er ikke bare trist – det burde også være unødvendig. Alle skal ha muligheten til å være aktive og gå på ski uavhengig av foreldrenes inntekt, sier Risholt.

I år har klubbene et håp om at enda flere tar en tur i ned kjelleren, ut i garasjen eller opp på loftet for å hente fram det de ikke lenger bruker. Arrangørene håper alle som har vokst fra skidressen sin, som fikk nye staver til jul i fjor, eller ikke har brukt for tre typer skøyteski, kommer innom Arkaden fredag ettermiddag eller lørdag formiddag og selger det de har til overs.

– Da tjener du litt på å selge brukt utstyr, og andre får mulighet til å komme seg ut i skiløypa, sier Risholt.

– Og vi er ikke kresne. Er du usikker på om skiene er av for dårlig kvalitet, eller tviler på at noen vil ha glede av det ti år gamle snøbrettet ditt, så ta en prat med oss. Brukt utstyr kan være vel så bra som nytt, og mye er gjort med litt kyndig sliping eller annen pleie. For mange er brukt utstyr en døråpner, enten det er til å lære seg å stå på ski, teste ut en idrett for første gang, eller å komme seg over dørstokkmila og ut i løypa. Det viktigste er å oppleve glede og mestring, og da er pris, modell og design uvesentlig, fortsetter han.


Artikkeltags