Trodde du Snapchat-bildene dine var hemmelige for alltid? Der tok du feil

Med Snapchats nye brukerregler blir alle bilder sendt gjennom appen lagret - og kan brukes offentlig.

Med Snapchats nye brukerregler blir alle bilder sendt gjennom appen lagret - og kan brukes offentlig. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Har du, som de fleste andre, oppdatert Snapchaten din? Nye brukerregler gir selskapet lov til å gjøre hva det vil med bildene dine.

DEL

Snapchat, som i begynnelsen ble hyllet for å love å slette alt innhold sendt gjennom appen etter 24 timer, begynner å bli mer og mer likt Facebook for hver dag som går, skriver Tech Times.

Etter en oppdatering av den populære appen, med nye brukerregler (som de fleste mest sannsynlig ikke gidder å lese uansett), har Snapchat nå sikret seg alle rettigheter til alle brukeres meldinger, bilder og videoer.

Snapchat kan helt enkelt gjøre hva de vil med bildene som blir sendt gjennom appen. Snapchat får verdensomfattende tillatelse til å lagre bildene dine, endre dem, bruke dem og vise dem frem offentlig - jepp, offentlig. Dette er det mest urovekkende punktet i den nye brukeravtalen.

Med andre ord blir kanskje ikke den teite grimaseselfien du sendte til kompisen, eller eventuelt de mer nakne snappene som fyker frem og tilbake mellom deg og hun du dater ikke like hemmelige lenger.

Oppdateringen av reglene sier at brukerinnholdet vil bli brukt til å forbedre tjenesten, men Snapchat tar seg allikevel friheten til å kunne bruke innholdet i markedsføringssammenheng, slik som annonser.

«Vi kommer til å dele informasjonen innenfor Snapchat-familiens selskap», forsikrer Snapchat ifølge Nyheter24.

De oppdaterte reglene er nokså like andre sosiale medier sine, slik som Facebook og Facebook-eide Instagram, selv om Facebook bare sikrer seg innholdet publisert offentlig på plattformen.

Artikkeltags