Derfor er det «viktig» ikke å bryte snapstreaken

HOLD UT! Snapper du med en bestevenn hver eneste dag, får du høy poengsum, og dermed flere premier i Snapchat Foto: Scanpix/Skjermdump

HOLD UT! Snapper du med en bestevenn hver eneste dag, får du høy poengsum, og dermed flere premier i Snapchat Foto: Scanpix/Skjermdump

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ved å sende bilder fram og tilbake til en venn, kan du få en høy snapstreak, eller snap-lenke. For dette blir du premiert på flere vis fra Snapchat. Hvordan? Det kan du lese her:

DEL

Etter at vi publiserte saken om Thea og Sarah som har snappet med hverandre i 461 dager, er det flere i kommentarfeltet (stort sett voksne) som stiller spørsmålet:

– Hva vinner dere, jenter?

Ja, hva vinner man egentlig i digitale spill? Ikke penger i dette tilfellet. Og ikke andre fysiske premier. Men uten tvil er det masse respekt å hente blant medsnappere over hele verden.

Og i Snapchat-universet tildeles deltakerne også belønninger av ulik karakter:

■  Etter hvert som snapstreaken din vokser, får du belønning. Belønningen blir gjort om til poeng, som legges til snapchat-poengene dine. Disse finner du på profilsiden din i spillet. Andre kan se disse poengene om de er venn med deg og trykker på profilsiden din.

ORDFORKLARING: SNAPSTREAK

Måten man oppnår en «streak» er å sende en snapchat fram og tilbake med en annen bruker flere dager på rad. Da vil det dukke opp et flammetegn og tallet på antall dager en har snappet med hverandre, ved siden av brukernavnet til den andre. Dette må gjøres hver dag innen 24 timer, ellers dukker det opp et timeglass, som varsler at streaken står i fare for å forsvinne.

DETTE KAN DU VINNE: Slik kan trofésamlingen se ut hvis du er en middelaldrende Snapchat-bruker. Gjennom aktiv bruk av programmet, låser du opp alle symbolene etter hvert som du får flere poeng.

■ Noen snapper gir flere poeng, uten at det er noe logikk i hvorfor. Snapchat er til tider ganske enigmatiske rundt poengsystemet sitt.

■ Etter hvert som du får flere poeng, låser Snapchat opp trofeer på trofésiden din. Dette kan sammenliknes med trofeer eller annen premiering i klassiske videospill. Du kan få slike premier for mye av det du gjør i Snap. For eksempel kan du få et speilegg for å ha sendt en snap mellom klokka 4 og 5 om morgenen, en maske for å ha sendt 1000 snapper med forsidekameraet, eller en snøkrystall for å ha sendt en snap med temperaturfilter under frysepunktet.

■ Gjennom kontaktlisten din, kan du også få tilgang til nye emojis eller emotikons.

Det finnes ikke noen offisiell poengliste for snapstreak-rekordene, derfor vet du aldri om du innehar en snap-rekord. Men at rekorden stadig vokser, etter at mulighetene for en streak ble innført med Snapchat 2.0 i mars 2016 er helt sikkert.

Bare spør en hardbarket snapchatbruker i din omgangskrets.

Artikkeltags