Det er mange som ønsker seg sommerjobb. Ikke bare for å tjene litt ekstra penger, men også for å skaffe seg arbeidserfaring. Sykehuset Telemark har allerede utlyst en rekke ferievikar-jobber, både ved sykehuset i Notodden og Skien.

– Det er veldig betryggende at det nå er ute av verden. Nå har jeg en ting mindre å tenke på, slik at jeg får bacheloroppgaven ferdig, forteller 22 år gamle Emilie Knutsen Glenna fra Stathelle til TA.

Hun har søkt sommerjobb for tredje året på rad på Sykehuset Telemark og var bevisst på at hun måtte være tidlig ute med å sende inn søknad.

– Jeg tenker at det er lurt å være ute i god tid. Da er det større sjans å få en jobb, forteller sykepleierstudenten, som de to tidligere årene har jobben som pleiemedarbeider, men som nå skal jobbe som ferdig utdannet sykepleier. Hun ser på det som en fordel at hun har hatt sommerjobb samme sted flere år på rad.

– Absolutt. Da kjenner de meg, legger hun til.

Sommerjobber i Telemark

  • Det dukker opp 34 treff på ledige ferievikar-stillinger blant Navs stillingsannonser. Sykehuset Telemark står for flesteparten av stillingene, men noen av kommunene har også lagt ut ledige stillinger.
  • På Finn.no er det i skrivende stund 15 238 ledige stillinger. 21 av disse er ledige sommerjobber i Telemark.

(Kilde: Nav.no og Finn.no)

– Godt i gang

Andre aktører har også begynt å tenke på sitt behov gjennom sommermånedene, og det betyr at kampen om stillingene som ferievikar er i full gang i Telemark. Sykehuset i Telemark har allerede ansatt noen sommervikarer, men opplyser at det fortsatt er behov for flere.

– Vi har tilsatt noen, men utlysningene står videre. Vi tilsetter fortløpende, så man kan ikke vente for lenge, forteller konstituert seksjonsleder ved bemanningssenteret, Berit Vale, ved Sykehuset Telemark til TA.

Hun forteller at i år, som i fjor, la Sykehuset ut stillingsannonsene allerede før jul.

– Det blir bare tidligere og tidligere. Vi har fått veldig mange søkere, forteller hun og legger til at det er en fordel at man har jobbet der tidligere, slik Emilie har gjort.

– Det er en fordel om de som søker har pleieerfaring fra før, det kommer alltid godt med.

 

– Følg med

Erfaringen man sitter med hos Nav tilsier at interessenter må være tidligere og tidligere ute for å kunne skaffe seg sommerjobb. Terje Tønnessen, Nav-direktør for Telemark og Vestfold, ber de som er ute på jakt etter sommerjobb om å handle nå.

– Det vi opplever i Nav er at man gjerne må begynne rett på nyåret, med å sondere terrenget etter jobber, forteller Tønnessen til TA. Han legger til at privat sektor gjerne legger ut stillinger litt senere på året, men råder folk til å oppsøke bedriftene.

– Kommunale stillinger ligger allerede ute, og da gjelder det å følge med. Oppsøke steder tidlig på året og vise ansikt. Privat sektor planlegger gjerne før påske. Da lønner det seg at de vet hvem du er ved å oppsøke og si at man ønsker seg sommerjobb for å skaffe seg erfaring og et nettverk.

Ifølge Nav-direktøren er det færre feriejobber i enkelte bransjer. Likevel er det ikke færre sommerjobber på markedet. Men på et generelt grunnlag råder han at man skal gjøre som Emilie Knutsen Glenna og søke tidlig, enn å vente til ut på våren.

–  De som sliter med å få seg sommerjobb er for sent ute. Det å søke jobb må planlegges, avslutter Tønnessen.