Solkystens triathlon

Artikkelen er over 13 år gammel

LANGESUND: Er du modig og litt sprek stiller du i «Solkystens Triathlon» søndag. Hos Per-Gunnar Mustad og hans menn og kvinner i «Langesund Sykle og Triathlonklubb» er alt klappet og klart. Men de ønsker seg flere lokale trimmere.

DEL

- Skulle gjerne hatt med flere folk fra Grenland og Telemark. Sist helg var jeg i Tvedestrand, og der var 50 av 67 deltakere fra nærområdet, sier Mustad.

Han presiserer at de tre øvelsene ikke er av skremmende lengde eller vanskelighetsgrad og burde passe for en rekke mennesker i rimelige bra form.

- Mange frykter svømminga, men jeg tok en test forleden og brukte fem minutter i vannet på de 350 meterne. Jeg kan garantere at ingen vil være i vannet mer enn ti minutter, og vi har vakter som følger hvert svømmetak, sier han.

TREDJE NORGESCUP

Arrangementet inngår i norgescupen, og dermed dukker noen av våre fremste utøvere opp i Langesund.

- Vi har drøye 50 påmeldinger, med skiesset Tord Asle Gjerdalen og bror Gard Filip i spissen i herreklassen. Alle de beste i norgescupen kommer, sier Mustad.

Han har ei kone - Brita Cecilie Meen Mustad - som leder kvinneklassen i norgescupen. Hun stiller selvsagt.

- Jeg vet det finnes mange spreke bamblinger og folk fra nærområdet som klarer dette her. Ikke minst skifolket, for dem vil det være flott trening og en avveksling. Men også innen bedriftsidretten finnes en rekke mennesker som er spreke nok til å gjennomføre en slik konkurranse, sier ildsjelen.

FRA 12 TIL 16 ÅR

Også ungene får prøve seg i Langesund. Er du 12 år eller eldre kan du teste utholdenheten i triathlonkonkurransen på solkysten i Telemark.

- Det skal bli spennende å følge de yngste, men også denne klassen trenger folk herfra. Av de sju ungene som er påmeldt er ingen lokale. Det ville vært flott med noen Grenland. Jeg vet de finnes, sier Mustad.

12-16 åringene svømmer 200 meter ved Krogshavn på grunt vann, sykler 11 kilometer og løper 2,5 kilometer.

Fra 16 år og oppover svømmes det 350 meter, sykles 23 kilometer og løpes fem kilometer.

Svømmingen foregår i Krogshavn. Sykkelløypa går nedre vei til Stathelle og tilbake over Grasmyr. De eldste kjører to runder, barna én. Løpene går til Tangen og tilbake.

- De som måtte ønske å følge deltakerne er også hjertelig velkommen. Jeg tror vi kan komme til å få mange flotte dueller, sier Per-Gunnar Mustad i Langesund Sykle og Triathlonklubb.

Artikkeltags