Gå til sidens hovedinnhold

Snø fører til kaos

Artikkelen er over 10 år gammel

Det store snøfallet førte til flere problemer torsdag morgen.

NSB har forsinkelser på Vestfoldbanen etter et snøras mellom Oklungen og Larvik.

Dette førte til at morgentogene fra Skien ble kansellert. NSB melder at det er store problemer med å skaffe alternativ transport og ber kundene bruke annen transport dersom det er mulig.

Så snart problemene er utbedret vil NSB kjøre tog på strekningen igjen. Enkelte tog kan som følge av hendelsen fortsatt bli forsinket eller innstilt inntil vi er i normal drift igjen, opplyser NSB.

Jernbaneverket jobber på stedet.

STOR PÅGANG

Det har vært stor pågang til oss, men stort sett går det greit på veiene, sier vaktoperatør Christofa Thorèn hos veitrafikksentralen. Det et typisk vinterføre. Det er klart at det er veier som ikke er brøytet tidlig på morgenen, men alle mannskaper er ute, sier Thorèn. Hun kan fortelle at de får klager på dårlig brøyting, men at det blir litt ekstreme tilstander med så mye snø på en gang.

HER FINNER DU OPPDATERTE TRAFIKKMELDINGER

PÅ TVERS

Et vogntog ved Norcem hadde problemer med å komme ut på riksvegen fra kaiområde like før klokken 09.00 i dag tidlig. Vogntoget sto på tvers i utkjørselen og sperret en periode begge kjørefeltene. Det ble kødannelse begge veier, men køen løsnet når sjåføren fikk manøvrert bilen inn i avkjøringslomma.

BRØYTER FOR FULLT

Skien kommune har alle tilgjengelige mannskaper ute og brøyter. Torsdag morgen var det fortsatt mye snø på sideveiene, men de viktigste hovedveiene var brøytet.

- Vi har hatt et voldsomt mas i natt om folk som vil ha brøytet der de er, men det er bare å vente. Alle mannskaper er ute og man tar de viktigste veiene først, opplyser vaktsentralen hos 110 Telemark.

SETT BILEN HJEMME

- Dette er en av de få dagene i året hvor bilen kan få stå hjemme, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt. Politiet hadde torsdag morgen ikke fått meldinger om at snøen hadde ført til store problemer, men Aaltvedt råder likevel folk til å bruke annen transport til jobb.

MER SNØ

Det verste snøfallet skal nå ha gitt seg, men det blir byger også i dag, skriver Meterologisk institutt. I morgen blir det pent vær og rikelige muligheter til å kjøre på puddersnø for dem som er glad i å stå på ski.

Kom du deg på jobb i dag? Fortell din historie!