Telemark var representert med Stian Paalerud fra Tinn som tok første plass og Truls Eilev Schia fra Akkerhaugen som fikk sølv De gjorde rent bord og utklasset kandidatene fra Vestfold og Buskerud. Arrangør var Sandefjord Videregående Skole, URMI som står for Utdanningsrådet for møbel og innredningsbransje. De to telemarkingene skal nå delta i NM for møbelsnekkere som avholdes på Dokka siste helgen i november.

KONKURRANSEN

Oppgaven i Sandefjord var å lage et mindre veggskap med flere krevende momenter. Tegningene for skapet ble utlevert en time før arbeidet kunne påbegynne. Kandidatene måtte holde hodet og flere greide ikke å fullføre innenfor tidsfristen.

- Det er første gang Telemark er med i denne konkurransen og det er veldig morsomt at vi fikk så gode plasseringer, sier Paalerud. Han er utdannet i møbelsnekkerfaget ved Lunde Videregående Skole i 2000 - 20002 og tok svenneprøven for kort tid siden. Han arbeider til daglig ved B. Haug Trevare som ligger i Tinn. De produserer blant annet kjøkken, trapper, garderobeskap og senger.

- Møbelsnekkerfaget er ikke blant de mest populære fagene på den videregående skolen. For oss som er utdannet betyr det gode muligheter på arbeidsmarkedet, sier Paalerud. Sølvmedaljøren Truls Eilev Schia, som nesten oppnådde samme poengsum som Paalerud i konkurransen, er fra Akkerhaugen. Han arbeider for tiden ved Ajer og Nilsen dørfabrikk i Lunde.