Snart åpent pol julaften

Flere politikere tar til orde for åpent pol julaften.

Flere politikere tar til orde for åpent pol julaften. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nordmenn må få kjøpe alkohol både på julaften og dagen før andre helligdager.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det mener flere toppolitikere fra regjeringspartiene.

SV-leder Audun Lysbakken, Sps parlamentariske leder Lars Peder Brekk og Aps partisekretær Raymond Johansen er blant dem som mener forbudet mot salg av alkohol dagen før helligdager er avleggs, skriver Dagens Næringsliv.

– Forbudet er bare egnet til å gi høyresiden ammunisjon, sier Lysbakken.

Brekk sier han aldri har skjønt begrensningen ut fra et edruskapspolitisk syn og sier han tror åpningstidene på julaften, nyttårsaften, pinse- og påskeaften ikke har noe å si.

De vil ta opp spørsmålet når regjeringen behandler stortingsmeldingen om ruspolitikk i høst. Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann Thomas Breen og hans SV-kollega Kjersti Toppe er enige.

– Hvis vi skal kunne forsvare å ha en nasjonal polordning, må vi sørge for at ordningen er godt forankret i folkemeningen, sier Breen.

Høyre, som tidligere har foreslått opphevelse men blitt nedstemt av regjeringspartiene, er storfornøyde med de rødgrønne toppenes taktskifte. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen sier til DN at begrensninger i tilgjengelighet er viktig, men at det er viktig at de ikke blir sett på som urimelige. (ANB-NTB)

Artikkeltags