Gå til sidens hovedinnhold

- De skjønner alvoret nå

Artikkelen er over 5 år gammel

NOME: De tre ungdommene som ble pågrepet etter å ha posert med våpen utenfor Lunde videregående skole har verken IS-sympatier eller fremsatt trusler mot skolen.

Det forteller lensmann i Nome, Rollef Bergan til TA.

LES OGSÅ: Poserte med maskingevær i skolegården

Det var onsdag tre gutter på 16 og 17 år ble pågrepet på skolen etter å ha posert med finlandshetter og det som fremstår som maskingevær utenfor den videregående skolen i Lunde.

IS-SYMPATIER

På bildet som ble lagt ut på Snapchat ble det skrevet en tekst som kan tolkes som de tre har sympatier i retning terrororganisasjonen IS. I avhør onsdag ettermiddag ble det slått fast at dette ikke er tilfelle.

- Det viktige for oss var å avklare om ungdommene hadde sympatier i en slik retning eller om dette var en reel trussel mot skolen, sier lensmann Bergan.

GUTTESTREKER

I avhør har ungdommene forklart at de ikke skjønte konsekvensene av det de gjorde. Saken er nå ferdig etterforsket og det blir nå opp til juristene å avgjøre om de tre ungdommene skal straffes for bildet.

- De skjønner alvoret nå, sier lensmannen. Etter avhørene ble foreldrene kontaktet og guttene sluppet fri.

- Det er vanskelig for meg å si hva en reaksjon vil bli, men det mest naturlige vil vel bli å se i retning konfliktrådet, ungdomsstraff eller et forelegg, sier Bergan.