Noe er nytt her, men hva betyr det egentlig?

Artikkelen er over 4 år gammel

Snapchat har gjort en oppdatering. Nå kan du endelig sende bilder fra kamerarullen og strø om deg med festlige klistremerker. Men hva er det timeglasset ved siden av navnet til vennene dine?

DEL

Hjerter, stjerner, babyansikt og flammer. Snapchat har flere ikoner for å fortelle deg hva slags forhold du har til vennene dine i bildedelingstjenesten.

Det siste nye nå, er et timeglass ved noen av vennene dine. Men hva betyr timeglasset?

Ifølge Snapchats supporttjeneste, viser timeglasset at din snapstreak står i fare for å renne ut.Snapstreak, sier du kanskje? Snapstreak er at du og en venn har sendt hverandre bilder, meldinger og emojis fram og tilbake hver dag i en rekke dager – en snaprekke. Når du har snappet i mer en tre dager, får dere en flamme ved siden av hverandres navn, og et tall som viser hvor mange dager dere har holdt på.

Snapstreaken renner ut i sanden

Glemmer dere å snappe hverandre innenfor snapdøgnet deres, forsvinner flammen og tallene og du må begynne på nytt. Nå velger altså Snapchat å varsle deg om at du står i fare for å slette snapstreaken din.

Det er kanskje ikke verdens undergang om snapstreaken din opphører. Men dog.

Endelig bilder fra kamerarullen

Nattens oppdatering har  tillegg gitt deg en rekke nye funksjoner:

Et av de store irritasjonsmomentene i Snapchat har vært at det har vært tungvint å få videresendt et bilde fra kamerarullen på mobilen. Nå er dette blitt kjempeenkelt.

Du kan også ringe en venn, og velge bare lydsamtale eller en videosamtale. Da trykker du først på telefonrøret, før du trykker på kameraikonet. I tillegg kan du helt til høyre i bilde sende klistremerker eller små, morsomme tegninger. Det er cirka 200 bilder å velge mellom.

Nytt er også at du kan lage små ti sekunders video- eller lydsnutter du kan sende i den vanlige chatten.

I tillegg blir snapstoryene autostartet. Det vil si at når du starter en av dine venners snaphistorier, vil den automatisk gå videre til neste historie på lista.

For å hoppe over en snap, trykker du på skjermen. For å hoppe over en story, sveiper du. Og for å avslutte, drar du fingeren din ned over skjermen.

Artikkeltags