Først tok foreldregenerasjonen over Facebook, så lurte de seg inn på Instagram og nå gjør de et stort inntog på Snapchat.

Men det er ikke bare blant foreldregenerasjonen Snapchat vokser. Faktisk vokser Snapchat i alle aldersgrupper, viser tall Wall Street Journal sitter på, skriver Side3.

I USA er nå 14 prosent av brukerne av Snapchat over 35 år. Selv om brukergruppen 18-24 år er størst, så er det i den eldre garde økningen kommer, skriver avisen.

I Norge bruker 9 av 10 unge Snapchat. At voksengruppen nå vokser mer enn de unge, er imidlertid også et uttrykk for at de var færre som brukte tjenesten før, skriver The Business Insider.

- SNAPCHAT ER ØDELAGT

En annen endring Snapchat har gjort er at de nå har laget funksjonen kalt «Memories» som gjør at du kan lagre bilder, og du kan også laste opp gamle bilder til MyStory.

- Snapchat er ødelagt, skriver Gizmodos kommentator.

Årsaken til at Snapchat gjør dette, er for å få mer plass til å vise annonser, mener kommentatoren.

Gizmodo mener dog at Snapchat dermed blir ganske lik Instagram og Facebook, og at spontaniteten som kjennetegnet det sosiale mediet da er ødelagt.

Samtidig ble det klart ved siste Apple-lansering at de går rett i strupen på Snapchat med iOS 10.

iOs 10, som kommer til høsten, revolusjonerer meldingsfunksjonen til iPhone.

FORSTÅR IKKE BARNAS DIGITALE HVERDAG

Her hjemme viste en undersøkelse Telenor nylig gjorde at tre av fire foreldre ikke forstår barnas digitale hverdag.

Og selv om de unge  skulle ønske de fikk ha noe i fred, oppfordrer barneorganisasjoner voksne til å sette seg inn i appene som barn bruker til å kommunisere med hverandre, blant annet for å oppdaget hets og mobbing.

Daværende forebyggende ungdomskoordinator og politimann Ragnar Foss ved Fredrikstad politikammer, sa til Side2 at foreldre må våkne.

- Det er foreldrenes ansvar å være på digitale arenaer og oppdra sine barn, sa Ragnar Foss.

Apper som Whatsapp, Kiwi, Ask.fm er vanlige kommunikasjonsapper, som tillater at du sender meldinger anonymt. I det siste har også Facebook Live blitt populært.

- Det er utrolig viktig at barna føler at det er greit å si ifra til foreldrene hvis de skulle oppleve noe ubehagelig, sier Guro Skåltveit i Datatilsynet til Side2.