Sms-aksjon for savnet

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

SKIEN: Gro Waskaas, som er nabo og god venn av den savnede Olav Kristoffersen fra Skotfoss, har startet sms-aksjon for å få flere frivillige med på leteaksjonen som pågår for fullt.

DEL

I går var det i alt 230 personer som deltok i letingen etter den savnede Kristoffersen. Svært mange av dem frivillige, som har fått sms av Gro Waskaas.

- Jeg sendte en sms til alle i adresseboken min, forteller hun.

Hun oppfordret samtidig alle til å sende den videre til alle kjente. På den måten nådde hun ut til svært mange personer med budskapet om å være med på leteaksjonen.

MOTIVERENDE

Sms-aksjonen har utelukkende gitt positive tilbakemeldinger.

- Det gir oss en ekstra motivasjon at så mange stiller opp. Svært mange er på ferie, enten på hytta eller andre steder. Likevel har mange tatt seg tid til å bli med å lete. De har svart på sms-en og sagt at de kommer hjem fra ferie. For mange tok det nok litt tid før de forsto at det var Olav som var borte, siden de ikke har avisa på hytta.

Flere naboer og venner er med på letingen, i tillegg til flere hundre frivillige som har møtt opp i løpet av de tre dagene leteaksjonen har vart.

SLITEN OPTIMIST

Gro Waskaas er lærer og har for tiden ferie. Dermed har det ikke vært noe problem å stille opp.

- Jeg har vært med å lett etter Olav i tre dager nå og merker det i beina.

Hun har vært nabo med Olav Kristoffersen og hans familie i over ti år. Hun legger ikke skjul på at det tar på å lete etter sin kjære nabo.

- Jeg synes det er merkelig at han ikke blir funnet. Vi håper fortsatt på at han skal bli funnet i god behold. Han er en erfaren og sprek friluftsmann. Barndomshjemmet hans ligger rett borti her, så han er godt kjent.

Gro Waskaas har ikke gitt opp og håpet lever fortsatt..

- Vi kan ikke gi opp. Nå er vi delt inn i lag, hvor ett eller to medlemmer av Røde Kors er med. De kan dette med ettersøk og manngard.

LETINGEN FORTSETTER

For letemannskapene byr terrenget på flere utfordringer. Utenfor stiene er det bratt rett opp eller ned, og det er tett vegetasjon. Heten er ekstrem. Ingen av delene har satt en demper på letelysten. Hele tiden tar atv-er med tilhengere nye letemannskaper ut i skogen for å lete etter den savnede Skotfoss-mannen.

- Det er store områder som skal letes igjennom. I morgen starter leteaksjonen opp igjen klokken 08.00. Har du lyst til å være med møter du opp ved Skifjellhytta. Letingen pågår for fullt hele dagen og vi gir oss nok ikke før tidligst klokken 22.00, avslutter Waskaas før hun på ny setter kursen inn i skogen for å lete etter sin nabo.

Artikkeltags