Småbarnsmor svindlet kunder på Finn.no

OVERTALENDE KVINNE: Den 25 år gamle kvinnen fra Vest-Telemark må i fengsel blant annet for å ha lurt flere personer som ville kjøpe konsertbilletter på finn.no. Småbarnsmora som nå må i fengsel er tidligere ustraffet.

OVERTALENDE KVINNE: Den 25 år gamle kvinnen fra Vest-Telemark må i fengsel blant annet for å ha lurt flere personer som ville kjøpe konsertbilletter på finn.no. Småbarnsmora som nå må i fengsel er tidligere ustraffet. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

En 25 år gammel småbarnsmor svindlet til seg flere titusener fra personer som etterlyste konsertbilletter på finn.no. Hun lurte også kommunen til å betale over 30 000 kroner for ei tannbehandling som aldri hadde funnet sted.

DEL

Den 25 år gamle kvinnen ble i slutten av desember dømt for svindelen i Vest-Telemark tingrett. Kvinnen ble dømt til 120 dagers fengsel, hvor av 60 dager er betinga med ei prøvetid på to år.

«ØNSKES KJØPT»

Den 25 år gamle svindleren er også dømt til å tilbakebetale summene hun har svindlet til seg fra de mange fornærmede, deriblant Seljord kommune.

Fra november 2008 og fram til sommeren i fjor klarte den 25 år gamle kvinnen å svindle til seg over 85 000 kroner. Rundt halvparten av beløpet stammer fra kvinnens omfattende svindel på finn.no, hvor hun lurte 16 personer før hun ble tatt.

Framgangsmåten til den taleføre 25-åringen var at hun tok kontakt med personer som hadde satt inn annonser under «Ønskes kjøpt» på finn.no.

KONSERTBILLETTER

De fleste kvinnen har lurt etterlyste konsertbilletter eller billetter til Birkebeinerrennet.

Ifølge dommen tok kvinnen kontakt med personene på e-post, og hun skrev at hun hadde billettene de etterlyste.

Personene som ble svindlet overførte penger til kvinnens konto, men de så aldri noe til billettene.

Foruten konsertbilletter har kvinnen ved flere tilfeller også solgt billetter til Birbebeinerrennet, noe hun heller ikke hadde.

En av de fornærmede forklarte i retten at kvinnen hadde oppgitt et navn som sto på startlista til Birkebeinerrennet, noe han sjekka før han betalte. Deretter overførte han 2200 kroner til kvinnens konto. Billetten så han imidlertid aldri noe til. Kvinnens forklaring på hvorfor hun ville selge billetten var at hun skulle i bryllup.

- SVÆRT OVERTALENDE

- Det har blitt dokumentert for retten at tiltalte har fremstått som svært overtalende og har brukt plausible forklaringer for å motta forhåndsbetaling, heter det i dommen fra dommerfullmektig Inge Magnus Evja og meddommerne Sondre Hustveit og Gro Hommo.

Foruten svindelen på finn.no er kvinnen også dømt for å ha lurt til seg drøye 31 000 kroner fra kommunen hun bodde i.

LURTE KOMMUNEN

I november 2008 fortalte kvinnen til en ruskonsulent i den aktuelle kommunen i Vest-Telemark at hun trengte tannbehandling.

Hun forfalsket et prisoverslag som hun sendte til NAV, som igjen sendte overslaget videre til kommunen. På det forfalskede overslaget fra en navngitt tannlege førte kvinnen inn sitt eget kontonummer, som kommunen overførte 31 990 kroner til.

Den veltalende 25-åringen er også dømt for å ha lurt en kvinnelig bekjent for 11 200 kroner.

- BLIR DU MED PÅ TUR?

Den fornærmede kvinnen ble kjent med svindleren da de begge jobba som frivillige under et Melodi Grand Prix-arrangement i regi av NRK i mai i fjor.

Den 25 år gamle kvinnen fortalte at hun hadde mista bankkortet sitt, og hun ba om å få låne 6000 kroner av den fornærmede kvinnen, som ble lovet at pengene skulle bli tilbakebetalt. Det skjedde aldri. De to avtalte også å dra på en ferietur sammen, og svindleren ba den fornærmede kvinnen om å betale henne 5200 kroner for reiseutgifter. Heller ikke det beløpet så den fornærmede noe til. Og reisen kunne hun naturlig nok også se langt etter.

LES OGSÅ: Fraråder å bruke forhåndsbetaling

Artikkeltags