Slutter i Norske Skog

Artikkelen er over 12 år gammel

SKIEN: Tidligere skiensordfører Jan Terje Olsen har sagt opp sin stilling som avdelingsdirektør innen økonomistyring sentralt i Norske Skog. Han er forberedt på spekulasjoner.

DEL

- Jeg er klar over at avgjørelsen vil vekke oppmerksomhet, sier Jan Terje Olsen, som også er styremedlem i Skien Høyre.

- Kolleger sentralt i Norske Skog er overrasket, men har forståelse for min avgjørelse.

ORDKNAPP

Jan Terje Olsen er ordknapp om beslutningen, men avviser at han har sagt opp i protest eller affekt.

- Flere ting har påvirket. Det som har vært utslagsgivende, er ønsket om en jobb lokalt i Grenland, sier Olsen.

Han har pendlet til arbeidet sentralt i Norske Skog i to og et halvt år. Han har ikke aktivt søkt andre stillinger i perioden, men vurdert tilbud. Nå skal han i løpet av våren begynne i ny jobb som økonomidirektør i entreprenør- og eiendomsfirmaet HRL i Skien.

IKKE INVOLVERT

- Hvordan har det siste året med Union vært for deg?

- Jeg har ikke vært involvert i nedleggelsesvedtaket eller kraftkontraktene i Norske Skog. Konsernet har hatt forståelse for at jeg ikke bør involveres. Det jeg har involvert meg i videre nå, er bruken av Klosterøya. Det er en prosess jeg vil være med på fordi jeg kjenner byen og området.

IKKE PRESSET

- Har du følt press?

- Det har vært en tung periode for alle. I alle de årene jeg har jobbet i Norske Skog, har jeg hatt et godt forhold til alle nivå i bedriften. Det siste året har vi ikke presset hverandre på meninger. Vi forstår hverandres roller. Kolleger i Norske Skog Union har forstått meg og jeg har forstått dem.

ALLE LURER

Jan Terje Olsen var ordfører i Skien fra 2001 til 2003. Han har jobbet med finans og økonomi for Union og Norske Skog siden 1990.

- Jeg er forberedt på at alle nå lurer på hvorfor jeg har sagt opp. Årsaken er ønsket om å ha arbeidsgiver hjemme i Grenland. Da jeg fikk jobbtilbudet, ble det avgjørende for valget, sier Jan Terje Olsen. Om hele nedleggelsesprosessen rundt Union, har han ingenting å melde.

- Jeg har ikke tenkt til å slippe noen bomber i nær framtid, heller.

Artikkeltags