Slått og sparket på sykehjemmet

BASKETAK: Operativ uteleder, politiførstebetjent Helge Mietle, sier det var et basketak mellom to kvinner inne på Gulset sykehjem, hvor en pleier ble angrepet av en kvinne.

BASKETAK: Operativ uteleder, politiførstebetjent Helge Mietle, sier det var et basketak mellom to kvinner inne på Gulset sykehjem, hvor en pleier ble angrepet av en kvinne. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

En kvinnelig ansatt ved Gulset sykehjem i Skien ble i går kveld angrepet av en kvinne som kom inn på sykehjemmet. Pleieren ble klort, lugget, sparket og slått av den andre kvinnen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det var rundt klokka 18.00 politiet fikk melding om slagsmålet ved Gulset sykehjem i Skien.

En 35 år gammel kvinne fra Skien gikk inn på sykehjemmet og havnet i et basketak med en kvinnelig ansatt pleier. Pleieren er 30 år, begge kvinnene er fra Skien.

SLÅTT OG SPARKET

Den kvinnelige ansatte 30-åringen skal ha blitt slått og sparket, og det skal i tillegg ha vært trusler inne i bildet. Den kvinnelige ansatte ble klort, lugget og fikk også smerter i den ene hoften. Hun skulle selv oppsøke lege.

- Pleieren ble det jeg vil kalle lettere skadd, sier operativ uteleder, politiførstebetjent Helge Mietle.

KLORING OG LUGGING

Basketaket skjedde i 2. etasje på sykehjemmet inne på en stue i fellesavdelingen.

Ifølge politiet ble kvinnen klort, lugget, sparket og slått. Det skal også ha vært høye stemmer som ble hørt av de andre ansatte, pasientene og besøkende ved sykehjemmet.

Men ifølge Mietle skjedde opptrinnet i en liten avkrok på avdelingen, og ingen av pasientene skal ha vært vitne til slossingen.

Den 35 år gamle kvinnen ble pågrepet av politiet inne på sykehjemmet bare rundt ti minutter etter at de fikk melding om voldsdramaet.

TRUET

Politiet kan ikke bekrefte at det ble framsatt drapstrusler eller truet med en kniv.

Det har vært et uavklart forhold i forkant av dramaet. Politiet er sparsom med detaljer rundt årsaken til basketaket, og hva som var kvinnens motiv for å gå til angrep på den andre kvinnen.

- Kvinnen som kom utenfra hadde en personlig uoverensstemmelse med den andre kvinnen. Hun reiste bort til sykehjemmet og sporet henne opp der, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

- Tilfeldighetene ville ha det slik at hun jobbet på sykehjemmet. Hvis hun ikke hadde truffet henne der, ville hun antakelig ha reist hjem til henne, sier han.

- Denne voldssaken hadde trolig ingenting med sykehjemmet å gjøre, ifølge Aaltvedt.

BLIR ANMELDT

Politiet mener det er kvinnen som kom inn på sykehjemmet som har vært den aktive parten.

Hun ble ført ut av sykehjemmet, og ble løslatt etter å ha forklart seg for politiet. 35-åringen vil bli anmeldt av pleieren for legemsfornærmelse.

BLIR AVHØRT

Både den kvinnelige ansatte og kvinnen som ikke har tilknytning til sykehjemmet har forklart seg for politiet på stedet, men de vil bli kalt inn til et mer formelt avhørt seinere.

Politiet har snakket med enhetslederen ved sykehjemmet. Operasjonslederen sier saken vil bli videre etterforsket.

- Voldssaker er noe som blir prioriterer høyt, sier han.

Artikkeltags