Gå til sidens hovedinnhold

Folk strømmet til Skrot-Tors utemarked

Artikkelen er over 5 år gammel

Jeg hadde ti gamle solsenger til halv pris. De forsvant på en halvtime, sier Tor Hylland, bedre kjent som Skrot-Tor, etter at han åpnet utemarked i helgen.

Mens de fleste ferierer, er han som alltid i aktivitet med 60 timers arbeidsuke. I disse dager har han rigget til utemarkedet, der mange bøker og diverse møbler gis bort.

- Jeg liker ikke å hive ting. Da er det bedre å gi bort eller selge til en lav pris, mener Tor, som har 800 kvadratmeter fullt opp av krims, krams, lopper, brukt og skrot. Omsetningen er på rundt to millioner kroner årlig.

- Utgiftene er på 1,8 millioner, legger Skrot-Tor til, mens folk står i kø og venter på svar om blå kommoder, prisen på en redningsvest, en sekk med mye kjekt å ha og en dobbeltseng.

- Jeg tjener ikke så mye, men jeg har det gøy nesten hele tida. I går fikk jeg solgt 100 000 postkort, så nå har jeg bare 900 000 igjen.

- Hvem har gitt deg navnet Skrot-Tor?

- Det har jeg gjort selv, for da jeg skulle registrere firmaet i Brønnøysund, var navnet Skrotnisse opptatt, forklarer den travle bruktselgeren. Han lover fornyelse i utvalget på utemarkedet daglig utover i neste uke.