Gåaksjon for gatelys

KAMP FOR UTKANTEN: Jon Strømme Larsen og Cathrine Gundersen venter fortsatt på gatelys i Dalsbygda.
Foto: Stine Solbakken

KAMP FOR UTKANTEN: Jon Strømme Larsen og Cathrine Gundersen venter fortsatt på gatelys i Dalsbygda. Foto: Stine Solbakken

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Fredag ettermiddag arrangerte nabolaget i Dalsbygda på Skotfoss en gåaksjon. – Vi er blitt lovet gatelys på skoleveien, men mangler det fortsatt.

DEL

Det sier de to initiativtakerne til gåaksjonen, Cathrine Gundersen og Jon Strømme Larsen. De er begge oppvokst i Dalsbygda og har et stort engasjement for bedre og tryggere skolevei.

– Skolestart er mandag og vi har ventet at gatelys skulle monteres på strekningen rundt Dalsbygda før oppstart. Det har ikke skjedd noe, sier Gundersen, som også er førstekandidat til Nabolagets bygdeliste til kommunevalget.

Samler krefter

– Utkantstrøkene i kommunen venter og venter på tryggere skolevei og bedre kollektivtilbud. Hvis andre distrikter opplever det samme, må de gjerne ta kontakt. Vi betaler eiendomsskatt som andre og er lei av å vente, sier Gundersen.

Det er en full buss på rundt 50 elever, som venter langs den nesten en mil lange ruten i Dalsbygda. Det er ikke gatelys og ingen skilt eller plass som markerer et busstopp. Dette mener beboerne er trafikkfarlig, spesielt i de mørke årstidene.

Artikkeltags