Utsetter reiser for elever og ansatte i videregående skoler

Av

Vestfold og Telemark fylkeskommune har bestemt at videregående skoler i fylket skal bli utsatt fra 28. februar og inntil videre. Årsaken er faren for smitte av koronaviruset.

DEL

Vestfold og Telemark fylkeskommune har store grupper av elever og ansatte som har planlagt utenlandsturer knyttet til læringsaktiviteter og faglig utvikling. I forbindelse med utbruddet av korona-viruset, gir slik reiseaktivitet noen utfordringer som løpende må vurderes, skriver fylkeskommunen på sin nettside.

– Fylkeskommunen har valgt å utsette alle utenlandsreiser inntil videre for ikke å utsette elever og lærere for økt helserisiko, sier fylkesrådmann Jan Sivert Jøsendal på nettsiden.

Vestfold og Telemark fylkeskommune skriver at de vil fortløpende holde ansatte og innbyggere oppdatert om koronavirus-situasjonen.

Fylkeskommunen skriver at de fortløpende har kontakt med Folkehelseinstituttet om situasjonen i Norge, men også utlandet.

– I dag er det slik at spredningen av viruset regnes å være utbredt i fastlands-Kina. Det er også lokalisert vedvarende spredning i Hong Kong, Singapore, Japan, Iran, Sør-Korea og regionene Lombardia, Piemonte, Emilia-Romagna og Veneto i Italia. Men det er stadig flere land, også i Europa, som melder om en økning i tilfeller av koronavirus-sykdom. I Norge er det bekreftet flere tilfeller av smittede og i Vestfold og Telemark fylkeskommune er fem personer nå satt i karantene, heter det på nettsiden.

Artikkeltags