Gå til sidens hovedinnhold

Skjulte akupunktur-avtale

Artikkelen er over 20 år gammel

En avtale som til nå har vært hemmeligholdt sikrer rådmann Erik Skjervagen i Fyresdal i underkant av 300 000 kroner i lønn når han går ut i to års permisjon for å studere akupunktur. - Avtalen har sikret kommunen stabilitet og den gjør at jeg får en pause, sier Skjervagen.

Avtalen ble inngått mellom formannskapet i Fyresdal og rådmann Erik Skjervagen i 1997, skriver Vest-Telemark Blad.
Den til nå hemmeligholdte avtalen er offentliggjort siden kommunestyret snart skal behandle rådmannens lønn.
Rådmann Erik Skjervagen har ikke noe i mot offentliggjørelse av avtalen, som sikrer ham i underkant av 300 000 kroner over to år når han går ut i permisjon 1. juli i 2002.
- SUNT MED EN PAUSE
- Den ble ikke inngått for at jeg skulle fortsette som rådmann, men for at jeg skulle kunne være her i lang tid, når jeg bygde hus og slo meg ned her med familien. Arbeidsmarkedet er så lite her at jeg har ikke så mange andre alternativer, så jeg tok opp en diskusjon den gang og spurte jeg om de ønsket å ha en rådmann over lang tid. Avtalen har sikret kommunen stabilitet og den har sikret at jeg får en pause, sier Skjervagen.
Han mener også at det er uheldig å sitte lenge i den krevende rådmannsjobben uten et avbrekk.
- Men det er sikkert ikke noen andre i Telemark som har en slik avtale, sier Skjervagen.
NÅLER OG HESTER
Skjervagen vil bruke permisjonstida på hestene sine og på å lære mer om akupunktur, blant annet ved en studiereise til Kina.
Det var hestene han først begynte å behandle med nålene, og i dag behandler han ti til tyve personer i uka.
Skjervagen, som til sommeren har studert ett år ved Nordisk akupunktørskole i Oslo, mener den østlige medisinen må komme inn på lik linje med den vestlige i Norge.
- Jeg har sett hvilken imponerende effekt det har, og her har vi mye å hente. Jeg har også skrevet til helseministeren om dette. Det han har svart er at han vil ha dokumentasjon. Og jeg tilbyr ham at vi kan drive forsøk på dette i Fyresdal. Dette brenner jeg skikkelig for. Ved å kombinere østlig og vestlig medisin kunne vi øke effekten betydelig.
- BURDE VÆRT OFFENTLIG
Den nye ordføreren i Fyresdal, Saamund Gjersund, ser ikke noe negativt i avtalen.
- Jeg ser selvfølgelig ikke bort i fra at noen kan reagere på dette. Men det eneste negative jeg kan se i dette er at avtalen har vært unntatt offentligheten. Vi syntes ikke det var noen grunn til å hemmeligholde den. Offentligheten bør vite hvordan våre kommuneledere blir lønnet, mener Gjersund.
AKUPUNKTUR: Med rundt 300 000 kroner i «studielønn» fra Fyresdal kommune i lomma, vil rådmann Erik Skjervagen i to år fremover studere akupunktur.