Utelivet skal bli tryggere med nytt samarbeid

INFORMERTE: Politistasjonssjef Tore Monstad Halvorsen ved Grenland politistasjon inviterte de samarbeidende etatene og bransjene til et møte tirsdag ettermiddag.
FOTO: ØRNULF HOLEN

INFORMERTE: Politistasjonssjef Tore Monstad Halvorsen ved Grenland politistasjon inviterte de samarbeidende etatene og bransjene til et møte tirsdag ettermiddag. FOTO: ØRNULF HOLEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Nå skal politiet, kommunene, utelivsnæringa og andre relaterte bransjer i Grenland gå sammen om å gjøre utelivet tryggere.

DEL

Ansvarlig alkoholhåndtering er en nasjonal satsing som nå også startes opp i Grenland. Politistasjonssjef Tore Monstad Halvorsen ved Grenland politistasjon sier at de ønsker å etablere et godt forankret lokalt samarbeid for å skape et tryggere uteliv.

– Vi skal forebygge overskjenking, skjenking av mindreårige, rusrelatert vold og ordensforstyrrelser. Vi har fått samlet hele Grenland og første møte i styringsgruppa er satt til 7. september, sier Halvorsen.

Være synlige

De har fått tildelt 150 000 kroner til arbeidet av Borgestadklinikken, og det skal holdes minst tre møter i året, hvor av ett stort samarbeidsmøte med hele utelivsnæringa, drosjenæringa, busselskaper, natteravner og SLT-koordinatoren. Satsinga er et samarbeid med Borgestadklinikken, og den skal gjennomføres i politidistriktene Telemark, Agder, Vestfold og Søndre Buskerud. Forebyggende koordinator Anne Strand ved Telemark politidistrikt og lensmann i Bø, Sigrid Dahl, skal lede arbeidet, hvor det skal holdes et stort seminar i Langesund i midten av november.

– Vi i politiet vil sørge for synlig tilstedeværelse i og utenfor skjenkestedene, aksjonere på vold og ordensforstyrrelser og ha kontroll med skjenkestedene i samarbeid med skjenkekontrollen, sier Halvorsen.

Tegn på narkobruk

En kampanje kalt «Bry deg» har blitt gjennomført i flere norske byer, og den skal det nå også satses på i Grenland. Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF) i Telemark vil tilby kurs til ansatte i utelivsnæringa, hvor de skal lære hvordan en kan se tegn og symptomer på bruk av narkotiske stoffer.

Strategisk analytiker i Telemark politidistrikt, Amund Rolseth, sier at det er en nedgang i anmeldt vold både utenfor sentrum og i sentrum, med unntak av i fjor. Han jobber nå med en mer helhetlig analyse, og skal blant annet være med politipatruljer og skjenkekontrollører ut på jobb, snakke med utelivsbransjen og være med natteravnene ut på jobb.

Artikkeltags