– Hun har moderate skader, opplyser medievakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus Ullevål til TA mandag formiddag. Sent mandag kveld fikk TA bekreftet at jenta har fått konstatert hjernerystelse med blødning og at hun derfor blir liggende til observasjon en stund til.

TA skrev i helgen at jenta brukte hjelm, noe som kan ha vært en medvirkende årsak til at utfallet ikke ble verre.

– Det kan godt hende. Hun hadde hjelp og den verner godt. Det kunne gått verre hvis hun ikke hadde det, forteller lensmann Olav Lia i Drangedal.

Det var ingen vitner til fallulykken, men jentas venninner kom til stedet kort tid etter at ulykken skjedde. 

Politiet har en teori om hva som kan ha skjedd, men skal etter hvert snakke med 14-åringen for å avslutte etterforskingen.

Skal avhøres

Det var ingen vitner til fallulykken. Men jentas venninner kom til stedet kort tid etter at ulykken skjedde. Politiet har en teori om hva som kan ha skjedd, men skal snakke med 14-åringen for å avslutte etterforskingen.

– Hun kjørte fra toppen, og det var det slakeste partiet der det skjedde. Men det er en kul der med kunstsnø. Hun kan ha hatt stor fart og fått luft under skiene, sier Lia og legger til:

– Vi vil ta en prat med henne og høre om hun husker noe fra hendelsen, avslutter lensmannen og legger til at politiet ikke oppretter noe sak på ulykken.

Gautefall skisenter henviste til politiet, og har ikke ønsket å kommentere saken overfor TA.