Snart åpner skisentrene

Artikkelen er over 4 år gammel

TELEMARK: Helgens snøfall får skisentrene til å juble.

DEL

Det ble en treg start på sesongen for flere av skisentrene i fjor vinter. Det så kanskje ikke så lovende ut for årets sesongstart før denne helgen.

Noen av skisentrene i Telemark har ifølge Fri Flyt allerede satt en dato for når de åpner. Rauland skisenter og Vierli skisenter skal åpne 21. november, mens Gaustablikk skisenter skulle ha åpnet denne helgen, 14. november.

15 cm

På nettstedet Fnugg kan Gaustablikk melde at skisenteret startet snøproduksjonen i slutten av oktober. Lørdag morgen ble det oppdatert med at det har kommet 15 centimeter med snø på toppen av Hotellbakken, og at det kom fem centimeter med nysnø natt til fredag.

Dersom kuldegradene fortsetter, slik statsmeteorolog Øyvind Johnsen uttalte til TA lørdag, ser det lovende ut for skisenteret i Tinn.

Klar for snøproduksjon

Fredag kveld sendte en TA-leser bilder av snø på Haukeli. Selv om Rauland ligger noen få hundre meter lavere enn Haukeli, ser det ut til at snøen har kommet for å bli der også.

«I går og i natt har det snødd på Vierli og Rauland. Nå ser det også ut til at kuldegradene endelig slår inn, så da kan vi forhåpentligvis begynne å produsere snø snart », skriver Rauland skisenter - Vierli på Fnugg.

Snøen har kommet for å bli

- I de høydene der, på rundt 1000 meter vil snøen som ha kommet bli værende. Og det kommer nok mer utover uka, fortalte vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til TA  lørdag og la til:

- Der har nok vinteren kommet, og det ser ut til at den vil bli.

Artikkeltags