Her er dine alpinmuligheter i jula

Artikkelen er over 4 år gammel

TELEMARK: Vil du på ski i jula? Her har du oversikten over hva skisentrene i Telemark kan tilby.

DEL

Det er grønt de fleste stedene i fylket denne jula, men kunstsnø gjør det mulig å teste alpinskia i de aller fleste alpinanleggene i Telemark.

I romjula ligger det derimot an til at det kan komme naturlig påfyll fra oven om vi skal tro på værutsiktene. Fra fredag kveld er det meldt opptil stiv kuling i fjellet med snøbyger. Lørdag og søndag skal vinden dreie til sørlig bris, kuling på kysten og i fjellet. Mulighet for nedbør. Høyere temperatur igjen.

Her er dine alpinmuligheter i Telemark denne jula:

Rauland:

- Hurra! Det kom 10 cm med julesnø i går, og takket være nøye planlegging klarer vi å åpne hele Vierli Terrengpark i dag, sier markedssjef Elisabeth Tellefsen ved Vierli turistsenter. Snøen som er kommet nå blir liggende hele romjula og det er enda mer snø i vente kommende dager, fortsetter hun.

- Foreløpig er det to heiser med terrengparken og barnebakken åpen, men det snør godt og vi håper å åpne resten av anlegget i løpet av noen dager dersom snøen fortsetter, sier Tellefsen ved Vierli.

Både Vierli og Rauland skisenter holder åpent og det er også mulighet til å stå på langrennsski i lysløypene.

- Til sammen er det nå å sju heiser og ti bakker åpne i de to sentrene, sier avdelingsleder Guri Solbu ved Rauland skisenter. Det er varslet kuldegrader i dagene fremover og det kan fort gi langt bedre føreforhold i romjula.

Gautefall skisenter:

Daglig leder Bjørn Halvor Roalstad ved Gautefall skisenter sitter i tråkkemaskinen da TA ringer. Han holder heisen Lillebjørn og bakken Bjørneriket oppe. Dette er en bred bakke, men kun 300 meter lang. Roalstad sjekker værmeldingen flere ganger om dagen og håper på kulde eller snø.

- Vi har flere bakker som nærmer seg åpning, men vi trenger litt mer snø enten i form av kunstsnø eller nysnø, avslutter sjefen ved Gautefall skisenter.

Haukelifjell skisenter:

- Endelig så snør det, sier Stine Vinje ved Haukelifjell skisenter når TA slår på tråden lillejulaften. Dermed er det optimisme å spore på Haukeli. Per 23.12 så er to heiser åpne, og det tas et lite værforbehold, men i romjula håper de ansvarlige å ha flere bakker åpne.

- Nå er det meldt en del snø, og vi får kuldegrader slik at vi kan produsere snø - vi håper og tror vi skal tilby flotte løyper i romjula. Går alt etter planen kan vi åpne alle bakkene, sier Vinje.

Vil du på langrennski er lysløypa det beste alternativet.

- Den har vært kjørt opp tidligere, men på grunn av værsituasjonen de siste dagene har den ikke blitt preparert på en stund, men med snøen som kommer nå håper vi å kunne kjøre opp slik at den står klar til bruk veldig snart.

Lifjell skisenter:

- Følger dere ikke med? Her er det helt bart, sier Runar Stenstad ved Lifjell skisenter lattermildt når ta prater med han 23. desember. Varmegrader og elendig værforhold har gjort det svært vanskelig å tilby åpne bakker på Lifjell. - Vi setter i gang med å produsere kunstsnø så snart vi har stabile kuldegrader, men det har vi foreløpig ikke fått, avslutter han.

Vrådal panorama:

- Vi har stolheis, skitrekk og barneområde med to trekk åpent. Det utgjør omlag 2,5 kilometer med alpinløyper, forteller daglig leder i Vrådal Panorama Petter Johnsen.

Det er utelukkende kunstsnø som gjør det mulig å spenne på seg alpinskiene i Vrådal for øyeblikket.

- Det er sånn sett bra forhold og bra med folk her, sier Johnsen videre.

Forhold for langrennski er det værre med.

- Nei, da er vi avhengige av natursnø, så da må man heller ta seg en tur på beina, avslutter Johnsen.

Gaustablikk:

- Her på Gaustablikk kan vi tilby fire nedfarter og fem kilometer med alpinløyper, sier direktør Ane Johnsen onsdag morgen.

Totalt har de tre heiser åpene deriblant stolheisen.

- Det kom litt natursnø for en stund tilbake som vi har klart å ta vare på og sammen med kunstsnøen har vi ganske gode forhold, sier Johnsen.

Gaustablikk har ingen løypetilbud for langrenn så langt denne sesongen. Til det har det kommet alt for lite snø.

Artikkeltags