Politiet: - Vi har forsøkt å utlevere dokumentene

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Ifølge politiet holder de ikke tilbake de beslaglagte dokumentene som hjelpeorganisasjonen Vår fremtid sier de trenger for å la seg kontrollere av Innsamlingskontrollen.

DEL

Bakgrunnen for at organisasjonen havnet på listen over mistenkelige innsamlingsaksjoner, er at Vår framtid ikke har gitt Innsamlingskontrollen tilgang til regnskap og budsjett for flere år.

Torsdag hevdet Vår framtid overfor TA at de ikke har noe å skjule overfor Innsamlingskontrollen. Styreleder Thomas Pettersen sa at han og organisasjonen ikke hadde hørt noe fra Innsamlinskontrollen eller om deres ønske om innsyn i økonomien til hjelpeorganisasjonen.

Tatt i beslag

Mye av dokumentasjonen rundt de økonomiske forholdene i Vår framtid har vært beslaglagt av politiet i forbindelse med at to av de involverte var under etterforsking for underslag. Denne saken ble henlagt sommeren 2015.

– Vi fører regnskap og vi vil også inn i Innsamlingskontrollen. Men da trenger vi fakturaene som politiet beslagla og de har vi ennå ikke fått tilbake, sa styreleder Thomas Pettersen i et intervju i november.

I et møte med TA torsdag, gjentok ledelsen i Vår framtid at de fortsatt ikke har fått utlevert de beslaglagte dokumentene fra politiet.

Får ikke kontakt

Ifølge politiinspektør Odd Skei Kostveit har politiet ved flere anledninger etter at saken ble henlagt, forsøkt å komme i kontakt med Vår framtid for tilbakelevering av dokumentene.

- Vi gjort flere forsøk på å komme i kontakt med Vår Fremtid, men de har så langt ikke svart på verken telefon eller brev, sier Skei Kostveit.

Ifølge politiinspektøren er regelverket slik at beslaglagt materiale skal tilbakeleveres til den samme personen det ble beslaglagt fra. Etter det TA erfarer er dette styremedlem Jonas Tørbakken.

- Dette ligger klart hos oss, om de vil ha dem tilbake kan de bare komme og hente, avslutter han.

Artikkeltags