Stjal for flere hundre tusen på få minutter

FOTO: Mariann Tveitan Fjellet

FOTO: Mariann Tveitan Fjellet

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Proffesjonelle tyver har på nytt brutt seg inn i biler i Telemark. I løpet av natten har 14 biler fått airbager, GPS-systemer og ratt frastjålet. En overvåkningsvideo viser at tyvene har vært svært effektive.

DEL

I løpet av natten har tyver brutt seg inn i flere biler ved både Bilsalongen og Bertel O. Steen i Skien. Politiet mistenker at det er omreisende kriminelle som nok en gang har vært på ferde.

– Tyvene har brutt seg inn og stjålet airbager, GPS-utstyr og ratt fra bilene, forteller operasjonsleder Aadne Røilid ved Sør-Øst politidistrikt.

Fra Bilsalongen har tyvene knust ruter og tatt seg inn i tre biler. Fra Bertel O. Steen har det kommet meldinger om innbrudd i 11 biler.

Fortviler

– Dette er fryktelig trist, sier daglig leder ved Bertel O. Steen, Karl Edvard Gran.

Innbruddene ved Bertel O. Steen og Bilsalongen skjedde natt til mandag, der åpenbart profesjonelle kriminelle har gått etter det med mest verdi.

Og det på få minutter.

Området til Bertel O Steen der bilene sto var ikke inngjerdet, men et overvåkingskamera har fanget opp tyvene. Gran forteller at bildene viser at tyvene har vært svært effektive under innbruddsraidet.

– De har brukt ett minutt på hver bil, sier Gran, og legger til at overvåkingsvideoen er sendt inn til politiet.

Store verdier

Gran anslår at innbruddene har en kostnad på mellom 30–50 000 kroner per bil, hvilket betyr at tyvene har stjålet og ødelagt for flere hundre tusen kroner på få minutter.

Bilene det er snakk om var alle av typen Mercedes A-klasse som ventet på at bli levert til kunder. Gran fortviler over at innbruddene betyr ekstra arbeid og forsinkelser med levering til kundene.

Tyvene har knust rutene på bilene, og deretter tatt med seg airbager og ratt fra samtlige. Bilene var 2016- og 2017-modeller, de eldre bilene har fått stått urørt.

– Skal tilfredsstille et utenlandsk marked

Gran vil rose politiet for at de kom raskt til stedet, og at de tok saken seriøst.

TA har i en rekke artikler ganger skrevet om de omreisende bilbandene som har herjet Telemark og andre deler av Østlandet de siste månedene.

Tidligere i sommer herjet en eller flere bilbander i Telemark. Nå er de altså trolig tilbake i området.

Artikkeltags