Forfulgt av hærverk: - Nå er vi drittlei

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: De begynner å bli lei av hærverk på Tollnes. I jula har de nok engang hatt ubudne gjester på besøk.

DEL

- Nå er vi drittlei av dette. At ikke folk kan la våre ting være i fred, sier Øystein Jensen, leder i seniorlauget i Tollnes ballklubb.

Sammen med kompanjongene i seniorlauget legger han ned utallige timer med dugnadsinnsats hvert år. Nå er han lei av tyverier og hærverk. Bare det siste året har det vært en rekke tilfeller av hærverk på Tollnes-banen, og innbruddsforsøk mot klubbhuset.

Ruter har blitt knust, brusmaskiner forsøkt brutt opp, dører har blitt forsøkt sparket inn, redskapsboder har blitt utsatt for innbrudd og fotballnett blir stjålet fra målene rundt omkring på anlegget.

- Går ut over barna

- Til sammen så dreier det seg om hærverk for flere titusener av kroner. Det er fryktelig frustrerende. Til syvende å sist går det ut over tilbudet til barn og unge her på Tollnes. Det er ikke sånn det skal være, sier Jensen til TA.

Det siste eksempelet i en serie av episoder med hærverk har skjedd i løpet av julehøytiden. Noen har brukt en stor stein for å slå seg gjennom planker, og forsøkt å komme seg til fyringsanlegget som ligger mellom banene.

- For ikke så lenge siden prøvde noen å sette fyr på det samme bygget. Ikke lenge før det igjen var det noen som stjal en jordskuffe. Den koster fra 6000 - 10 000 kroner, sure penger, konkluderer lederen av seniorlauget.

Flere tilfeller

Nå håper han å få en slutt på ødeleggelsene.

- Jeg håper at de som gjør dette tenker seg om to ganger, og tenker på hvem de ødelegger for. Det blir ekstra dyrt å drive fotballklubb dersom man må drive å reparere på all verdens hærverk hele tiden, avslutter Jensen.

Og Tollnes er langt fra den eneste fotballklubben i distriktet som har fått nok av hærverk og innbrudd. Naboklubben Pors har i løpet av 2015 hatt en serie med innbrudd og flere episoder med hærverk på anlegget.

LES OGSÅ: Forfulgt av innbrudd

Artikkeltags