Selv om det bare er februar har Telenor kundeservice i Skien i full gang med forberedelsene til sommerferien. Inntil 40 sommervikarer skal rekrutteres.

– Vi har allerede lagt ut utlysning etter sommervikarer. Vi trenger rundt 40 sommervikarer for å sikre at kundene våre får svar når våre ansatte er på en velfortjent ferie, sier kundesenterleder Finn Johannessen hos Telenor kundeservice i Skien, i en pressemelding.

Et springbrett

Årsaken til at man leter etter sommervikarer allerede nå er at det tar tid å intervjue så mange søkere. Opplæringen starter i april, derfor starter prosessen allerede nå. 

– Hvert år tar vi inn mange sommervikarer, og flere av dem fortsetter som ekstrahjelper etter ferien. Rundt halvparten av de ansatte er studenter som jobber deltid. Mange av studentene fortsetter senere i andre stillinger i Telenor. Vi merker at vi er et springbrett videre for mange, sier Johannessen.  

I dag er Telenor kundeservice en av de største private arbeidsplassene i Skien. Kundeservice har vært i Skien siden 1996, og har nå 136 medarbeidere.

Vær tidlig ute

En sommerjobb kan være en fin måte å tjene penger, få verdifull erfaring og en fot innenfor i en bedrift eller organisasjon der det ellers er vanskelig å få jobb. Nav har derfor flere tips til håpefulle jobbsøkere.

– Hvis du ser etter en sommerjobb, bør du være tidlig ute – mange jobber legges ut allerede på vinteren.

– De fleste får sommerjobb gjennom noen de kjenner. Dette kan være familie, venner eller venner av familien. Ikke vær redd for å spørre om de vet om noe eller om de kan hjelpe deg, og del det gjerne på sosiale medier.

– Mange bedrifter trenger sommervikarer, men ikke alle annonserer det. Gå innom og spør om de er på utkikk etter folk. Ta med deg CVog en søknad. Oppsøke bedriftene på Facebook, Twitter eller hjemmesidene deres.

– Gå gjennom annonser i avisen eller se om det henger en lapp i butikkvinduet.

Jobbforslag

Nav minner også om at det kanskje finnes noen jobber der ute som du ikke har tenkt på.

* Avisbud og utdeling av reklame.

* Rengjøring.

* Pakking, lagerarbeid og varepåfylling.

* Enkelt kontorarbeid (sortere, kopiere, rydde og sende brev).

* Male hus og gjerder.

* Barnepass/hundepass.

* Innhøsting av bær og frukt, eller åker- og hagearbeid.

* Jobbe på kafé, i kiosk, på hytteutleie eller campingplass.

*Jobbe i fornøyelsespark, for eksempel Tusenfryd og Kongeparken.

* Enkelt gartnerarbeid i parker eller på gravlund.