Hit flytter TA og mange andre

Får ny fasadE: R8 Property AS skal bruke noen millioner på Centrumgården i Skien sentrum, og arbeidet starter i slutten av januar. Slik blir den nye fasaden.

Får ny fasadE: R8 Property AS skal bruke noen millioner på Centrumgården i Skien sentrum, og arbeidet starter i slutten av januar. Slik blir den nye fasaden.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: R8 Property AS blåser nytt liv i Centrumgården i Skien. Bygården midt i sentrum skal gjennom ei totalrenovering og allerede er rundt 70 prosent av bygget leid ut.

DEL

Deler av den gamle bygården har stått tom i rundt 20 år. For to måneder siden ble Centrumgården i Skien kjøpt av R8 Property AS.

– Vi bytter ut hele fasaden og det blir en modernisering av hele bygget, sier Emil Eriksrød, som er administrerende direktør i R8 Property AS.

Bygget er på 3000 kvadratmeter og har fem etasjer pluss kjeller.

Utviklingsdirektør Tommy Thovsland i R8 Property AS sier at bygget er fra 1937.

Har mange interessenter

– Så vidt meg bekjent er Centrumgården det eneste bygget som ble bygd i Skien mellom første og andre verdenskrig. Vi har mange interessenter og vi regner med at hele bygget er utleid i løpet av en til to måneder, sier Thovsland.

Når bygget er fylt opp vil det være mellom 80 og 100 personer som har arbeidsplassen sin her.

Thovsland konstaterer at mye må gjøres med bygget. Samtidig legger han vekt på at en må bruke penger på å bygningene i sentrum for at de skal være attraktive for næringsdrivende.

– Samtidig er man avhengige av å ha fleksible kontorløsninger, sier Thovsland.

TA har som kjent flytteplaner og sist fredag signerte TA leiekontrakt i Centrumgården. Etter planen skal TA være på plass i Centrumgården i august 2016. Avisa skal leie cirka en tredjedel av bygården.

– Jeg synes det er ekstremt positivt at TA velger å bosette seg i sentrum, sier Eriksrød.

– Stor mulighet for TA

Administrerende direktør i TA, Jan Arild Tveten, ser på dette som en stor mulighet.

– Her blir det nye moderne lokaler midt i Skien sentrum. Vi mener det er veldig positivt for byen at et tomt bygg blir totalt renovert og fylles opp av arbeidsplasser. Det er veldig viktig for oss å være synlige og være tilgjengelige. Slagordet vårt er «TA tar tak i Telemark», og med dette tar vi også tak i Skien. At en profesjonell og ambisiøs aktør som R8 står bak, er grunnen til at vi er helt sikre på at dette kommer til å bli byens tøffeste bygg, sier Tveten.

Sjefredaktør Ove Mellingen i TA er glad for at avisa kan bidra til en revitalisering av Skien sentrum.

– Vi i TA synes det er kjekt at vi fortsatt skal bo i samme område. Her hvor vi er nå har vi vært siden 1926, så vi regner oss selv for å være langsiktige og stabile leietakere, sier Mellingen.

Artikkeltags