Gå til sidens hovedinnhold

Nye strømbrudd – jobber på spreng for å løse feil

Artikkelen er over 3 år gammel

TELEMARK: Forholdene har forverret seg, og Skagerak nett har i dag hatt nye strømbrudd flere steder. Alt tilgjengelig mannskap er i arbeid, melder selskapet.

Tirsdag ettermiddag var 1632 kunder uten strøm fordelt på 14 feilsituasjoner i ni kommuner.

I tillegg kommer seks utkoplede anlegg der det pågår feilrettingsarbeid. Dette berører 109 kunder, heter det i en melding publisert rundt klokka 16.00 av Skagerak energi.

Vind, regn og tung snø

– Problemene startet ved lunsjtid i dag. Vi tror det skyldes et vinddrag som kom over distriktet. Kombinert med allerede snøtunge trær og regn forårsaket dette nye feil, flere av dem i områder som allerede har hatt avbrudd tidligere, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

Skagerak nett har alt tilgjengelig mannskap ute på feilretting, og situasjonen med full beredskap fortsetter.

– Alt tilgjengelig mannskap arbeider i dag med rydding og forebygging. På grunn av lavt skydekke har det heller ikke i dag vært mulig å benytte helikopterressursene.

Det er mange steder mye snø og is på ledninger og trær, og det vil være nødvendig å foreta kontrollerte utkoplinger for fjerning av is eller trær nær ledningene. Så langt det er mulig vil slike utkoplinger bli varslet i forkant.

Blunk i nettet

Skagerak nett får noen reaksjoner fra kunder som opplever at strømmen kommer og går flere ganger med korte intervall. Dette er en nødvendig del av feilrettingsarbeidet.

– Når vi leter etter feil er vi avhengig av å seksjonere nettet. Dette for å lokalisere feilstedet best mulig. I denne prosessen oppstår korte avbrudd. Kunder som opplever dette får trøste seg med at da er i alle fall feilrettingsarbeidet i gang, sier Omnes.

Det er igjen grunn til å minne om at på grunn av tung snø- og islast henger strømførende ledninger svært lavt enkelte steder. Berøring medfører livsfare.

– Vi ber om at observasjoner meldes på Skagerak nett sin feilmeldingstelefon.