SISTE: Fire siktet etter dødsfall

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Politiet har siktet fire personer i forbindelse med et mistenkelig dødsfall på Skotfoss i Skien.

DEL

Tirsdag startet politiet etterforskning etter et mistenkelig dødsfall på Skotfoss i Skien. Politiadvokat, Jon Borgen ved Telemark politidistrikt, opplyser at politiet fikk melding om bråk og slagsmål fra en adresse på Skotfoss mandag kveld. Meldingen om bråket skal ha blitt meldt inn til politiet ved 23-tiden, og flere patruljer kjørte ut til det aktuelle stedet.

BLE FUNNET LIVLØS

Da politiet kom frem, ble en person funnet livløs på stedet. Personen ble forsøkt gjenopplivet av politi- og ambulansepersonell, men ble senere erklært død. Avdøde er en 60 år gammel mann fra Skien.

Borgen opplyser at flere personer var på stedet da politiet ankom. De ble anholdt og transportert til politihuset for avhør. Senere ble fire personer siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. De fire er menn i 30- og 40-årene fra Skien, opplyser Borgen.

Operasjonsleder Geir Kastmo bekrefter til TA at den nå avdøde mannen ble behandlet for hjertestans på stedet. Politiadvokat Borgen ønsker ikke å kommentere om mannen skal ha hatt andre skader som politiet finner mistenkelige.

Borgen ønsker heller ikke å kommentere om politiet er sikre på at den avdøde mannen ble banket opp på ett av de to åstedene de nå har sperret av. Han ønsker heller ikke å kommentere om avdøde hadde skader som politiet finner mistenkelige.

- Hva slags miljø tilhører de siktede i saken. Er det personer politiet er kjent med fra tidligere?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Borgen.

SKAL OBDUSERES

Politiet har iverksatt en omfattende etterforskning for å bringe på det rene hva som har skjedd. Det gjennomføres tekniske undersøkelser på åstedet, og taktisk etterforskning i form av avhør og andre undersøkelser. De siktede vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre tirsdag eller onsdag.

- Avdøde transporteres til Folkehelseinstituttet for rettsmedisinsk undersøkelse onsdag. Det er for tidlig i etterforskningen å si noe om dødsårsaken og hendelsesforløpet, sier Borgen.

SPERRET AV TO ADRESSER

I forbindelse med dødsfallet ble både en enebolig, og en leilighet i et leilighetsbygg på Skotfoss sperret av tirsdag formiddag. De to adressene ligger en snau kilometer fra hverandre, og det er grunn til å tro at det er en sammenheng mellom de to stedene.

Rett før halv 12 tirsdag gikk krimteknikere inn i den avsperrede leiligheten. Da teknikere kom ut av leiligheten to timer senere, bar de på en pose med ukjent innhold. Teknikerne beveget seg deretter mot eneboligen, der også en hundepatrulje har undersøkt området.

NABOER HØRTE BRÅK

En av naboene til den aktuelle eneboligen forteller til TAs mann på stedet at det er en kommunal bolig som er sperret av.

Det har ifølge naboen bodd flere mennesker i eneboligen, opptil fire menn og en kvinne.

- Det har vært stille og fredelig der, men i natt har det vært mye bråk. Jeg har hørt roping og hyling, forteller naboen til TA.

En annen nabo forteller til TA at det har vært mye bråk knyttet til huset, og at politiet skal ha holdt vakt ved boligen siden natt til tirsdag.

Saken oppdateres.

Tips Oss
Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

Artikkeltags