El-taxiene i Skien må til nabobyen for å lade

SAVNER STASJON: El-taxiene til Skien Taxi må hurtiglade i Porsgrunn. Nå ønsker de seg en hurtiglader også i Skien.

SAVNER STASJON: El-taxiene til Skien Taxi må hurtiglade i Porsgrunn. Nå ønsker de seg en hurtiglader også i Skien.

SKIEN: Sjåførene hos Skien Taxi må til Porsgrunn for å hurtiglade el-taxiene. - Skal vi få flere el-taxier må et slikt tilbud komme på plass i Skien også, sier daglig leder.

DEL

Skien Taxi ønsker å tenke miljøorientert, og i løpet av våren og sommeren har de skaffet seg tre el-taxier som benyttes til transport av passasjerer.

Men de har støtt på et problem. Når bilene skal lades må de til nabobyen Porsgrunn for å få dette gjort. En hurtiglader som taxiene kan benytte finnes ikke i Skien.

Daglig leder i Skien Taxi, Heidi Bordier, bekrefter at en ladestasjon til taxiene er sterkt savnet.

- Det er klart at det er viktig å ha infrastrukturen på plass, og det er et problem for oss at vi ikke har en hurtiglader til taxiene i Skien, forteller Bordier.

Skal til behandling

De har derfor sendt en henvendelse til kommunen vedrørende saken.

- Det jeg har fått administrativ tilbakemelding på er at Skien kommune forbedrer en sak til polititsk behandling, der de vurderer å sette dette bort til private aktører, sier Bordier.

- Skal vi få flere el-taxier så er vi helt avhengig av å ha hurtiglader i sentrum. Vi kjører også mange pasienter, og kunne også tenkt å hatt en ladestasjon ved sykehuset, forteller Bordier.

Håper på samarbeid med Odd

- Jeg har forsøkt å se hvilke muligheter vi har, så vi jobber med saken, men der er vi avhengig av andre støttespillere, sier Bordier.

Nå håper hun at kanskje Odds Ballklubb kan bli en støttespiller.

- De har en lader ved stadion, og jeg har tenkt å høre med Odd om vi kunne få en avtale med dem slik at vi kan få ladet bilene der oppe, sier Bordier.

Artikkeltags