Gå til sidens hovedinnhold

Vet du hvem som gjorde dette, kan du bli 10 000 kroner rikere

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Gårdeier utlover dusør til dem som kan avsløre taggeren som har tilgriset store deler av Skien sentrum.

Flere bygg i Skien sentrum har i løpet av den siste uken blitt tilgriset av tagging. Symboler, "kruseduller", og mer eller mindre uleselige ord, er nå å finne på fasaden i hele sentrum.

UTLOVER DUSØR

Taggingen har også satt sinnene i kok blant de næringsdrivende i byen.

En gårdeier i sentrum, som selv har blitt offer for taggingen, melder på sin Facebook-side, at han utlover en dusør på 10 000 kroner til dem som kan avsløre hvem som står bak griseriet i byen.

Gårdeieren har ikke ønsket å kommentere dette ytterligere til TA.

Eiendomssjef i Skien kommune, Anita Ballestad, er heller ikke fornøyd.

- Det fleste av bygga som har blitt utsatt for taggingen er ikke i kommunens eie, men jeg tror jeg snakker for alle gårdeierne i byen når jeg sier at det ikke er moro når slikt skjer. Vi prøver å holde det pent i byen, og presentere et godt bilde av sentrum, sier hun.

UNØDVENIG EKSTRAARBEID

Ballestad forteller videre at er gårdeierne selv som er ansvarlig for å få fjernet taggingen på sine bygg. For kommunens egne bygg har de en regel som sier at tagging skal være fjernet innen 24 timer.

- Det er vanskelig å beramme hvor store kostnader siste ukes tagging vil føre med seg, men Ballestad forteller at jobben med å fjerne tagging alltid er et unødvendig ekstraarbeid som både stjeler tid og ressurser fra kommunen.