Han får tre millioner til forskning på slagbehandling

FORNØYD: - Disse midlene skal vi bruke til å kartlegge og forbedre slagbehandlingen ved mindre sykehus, sier Håkon Tobro.

FORNØYD: - Disse midlene skal vi bruke til å kartlegge og forbedre slagbehandlingen ved mindre sykehus, sier Håkon Tobro. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Overlege Håkon Tobro har fått forskningsmidler. Tre millioner kroner skal gå til forskning på slagbehandling.

DEL

Målet er at innsatsen skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

– Dette er veldig hyggelig, og disse midlene skal vi bruke til å kartlegge og forbedre slagbehandlingen ved mindre sykehus, sier Håkon Tobro i en pressemelding fra Sykehuset Telemark.

Han tror at denne forskningen også vil komme de største sykehusene til gode. Tobro har fått pengene fra de strategiske forskningsmidlene som Helse Sør-Øst bevilger til de sykehusene som ikke er universitetssykehus, går det fram av nyhetsmeldingen.

Fra arkivet: Flere overlever hjerneslag og infarkt

– Tildelingen er først og fremst en fjær i hatten til Håkon Tobro, men også et positivt signal til resten av fagmiljøet som jobber med slagbehandling ved sykehuset. Disse forskningsmidlene viser at vi blir satset på og at Sykehuset Telemark ligger langt fremme i behandlingen av slagpasienter, sier avdelingsleder Gro Aasland.

Det var hard konkurranse om forskningsmidlene fra Helse Sør-Øst, og til sammen var det 24 prosjekter som søkte om støtte.

– At Sykehuset Telemark får tildelt disse midlene, er en anerkjennelse av forskningen vår, og det viser at den har stor betydning for pasienter som ikke bor i umiddelbar nærhet til universitetssykehusene, sier forskningssjef Hege Kersten.

Artikkeltags