Foreldre klager på for varm barneavdeling - skal ikke gjøres om før det nye bygget kommer

VARMT: Cecilie Rørvik Løland syntes det er trasig at det er så høye temperaturer på barneavdelingen på Sykehuset Telemark.

VARMT: Cecilie Rørvik Løland syntes det er trasig at det er så høye temperaturer på barneavdelingen på Sykehuset Telemark.

SKIEN: Pårørende mener barneavdeling er altfor varm. Sykehuset er klar over problemet, og mener de gjør det de kan.

DEL

– I Skien er det forferdelig hett, i forhold til Rikshospitalet og Ullevål. Det blir en ekstra påkjenning når man er stresset og har et barn som ikke tåler varmen, forteller Cecilie Rørvik Løland.

Holder på varmen

Hun har en 5 år gammel multifunksjonshemmet gutt og sammen har de tilbrakt mye tid på sykehuset. I perioder har sønnen vært innlagt i flere uker av gangen, og i 2016 var han 155 døgn på sykehus. Løland mener det er for dårlig at temperaturen på barneavdelingen på Sykehuset Telemark er så høy på sommeren.

– Jeg har ikke målt, men det kjennes ut som rommene holder godt over 30 i grader. Det er også varmt på natta fordi bygget holder på varmen.

Løland forteller at hun har sagt ifra til ansatte på sykehuset, og at hun har pratet med andre foreldre som kjenner til problemet. Hun håper det kan bli gjort noe med ettersom været nå har blitt varmt igjen.

– Det må jo være mulig å sette opp aircondition? Vi har fått vifter, men det blir kun sirkulasjon på lufta, ikke noe avkjøling. Det er forferdelig, sier Løland.

– Beklagelig

Klinikksjef på barne- og ungdomsklinikken, Gunnar Gausel, forteller til TA at de har fått noen klager på temperaturen på barneavdelingen.

– Vi får klager fra tid til annen når det er veldig varmt ute. Sengerommene vender mot vest der sola er på ettermiddagen, og da blir det varmt på pasientrommene, forklarer Gausel.

Han syntes det er beklagelig at rommene er varme, men forteller at de har løsninger på plass som skal holde den verste solsteika ute.

– Vi er aktive til å bruke solskjerming og legger ned persiennene før sola ankommer. Det reduserer varmetilførsel ganske betydelig. Vi har også vifter, sier Gausel.

Han understreker at de ikke er redd for helsesituasjonen til barna med tanke på varmen, og sier at de passer på at de ikke blir dehydrert.

Planlegger nytt bygg

Gausel påpeker at det er et gammelt bygg, som ikke er laget for å holde varmen ute slik det er i nyere bygg. Sykehuset Telemark er i idéfasen til å planlegge et nytt sengebygg og omgjøring av det eksisterende bygget. De vil derfor ikke bruke penger på et nytt ventilasjonssystem i det nåværende bygget. Når det skal være ferdig er fortsatt usikkert.

– Det er dumt at det er sånn, men det er ikke mer vi kan gjøre en å forsøke å bruke solskjerm og vifte de få dagene i året dette er en problemstilling, avslutter Gausel.

Artikkeltags