– Det er veldig skremmende. Og jeg håper mange får med seg hvor enkelt det faktisk er, sier kvinnen i 30-årene som tipset TA.

Hun forteller at hun alltid har vært skeptisk til sosiale medier, og spesielt snapchat og til tross for at hun trolig har kommet over et kjempefunn, vil hun ikke stå frem med fullt navn. Hun forklarer dette med at hun ikke ønsker å bli upopulær blant de som eventult også kjenner til metoden, og ikke vil at den skal bli offentliggjort.

Den populære appen gjør det mulig å dele video og bilde med vennene dine. Fremvisningen varierer fra ett til ti sekunder - sender bestemmer hvor lenge mottaker skal få kunne se bildet.

Det har lenge vært kjent at man kan laste ned tilleggsapper på telefonen som gjør det mulig å lagre bildene anonymt uten at sender blir varslet.

Det er viktig å påpeke at vi med denne metoden ikke bruker andre apper enn Snapchat.

Ved en tilfeldighet

I kjølvannet av alle nyhetsoppslagene om hevnporno den siste uken, bestemte hun seg for å sjekke om det var så enkelt som det ble fremstilt.

– Jeg har snakket med venner om dette, forsøkt å lese meg opp på det og til slutt tydde jeg til Youtube. Det var slik jeg fant denne metoden.

Men det var ikke så enkelt. Fremgangsmåten kvinnen fant, viste kun hvordan man tar skjermbilde - ikke hvordan man kan skjule det i ettertid.

Mer enn hver tiende norske 13-åring som er på Snapchat sender bilder av seg selv med intimt eller seksuelt innhold, viser tall fra NTNU basert på et utvalg på 1470 ungdommer.

– Jeg spurte venninnen min om hun kunne sende meg en snap slik at vi kunne teste det. Da bildet kom frem, holdt jeg inne hjem-knappen og tastelås (av/på-knappen)-knappen, men gjorde det litt lengre enn det som var tenkt.

Telefonen slo seg av og ble restartet. Dette trikset er kjent for de fleste iPhone-eiere og blir brukt dersom telefonen ikke reagerer eller rett og slett klikker.

Iphonen ble restartet og i kamerarullen lå skjermbildet. Men hos venninnen var det ingen tegn som kunne tyde på hva som hadde skjedd.

Kvinnen ønsker ikke at folk skal ta i bruk metoden, men ønsker oppmerksomhet rundt det faktum at det er mulig.

– Jeg fikk vondt inni meg og følte for å viderebringe dette i håp om at folk viser forsiktighet når de bruker denne appen. Klarer jeg, en kvinne i 30-årene å gjøre dette, kan du være sikker på at de yngre får nyss i det samme.

Har vært inne på det

Kjenner du til Snapchat, og har fulgt med i nyhetsbildet, har du kanskje fått med deg at det allerede har blitt kjent hvordan man åpner en snap uten at avsender legger merke til det.

Les også: Slik kan du åpne en snap uten at avsenderen ser det

Samme fremgangsmåte blir også brukt for å ta skjermbilde. Hvordan, kan du se i videosnutten øverst i saken der vi viser hvordan det hele fungerer. Vi har også lagt inn en skriftlig versjon i bunnen av saken.

Det er ikke kjent om dette trikset fungerer for android-brukere da dette kun er testet på Apples iPhone.

Slik gjør du det:

* Motta snap

* Åpne snap og sørg for at bildet er ferdig nedlastet slik at det bare er å trykke på bildet.

* Dobbelklikk på hjem-knapp slik at du får opp alle kjørende programmer.

* Dra fingeren fra bunnen av skjermen og opp slik at menyen for snarveier dukker opp.

* Slå av wifi og på flymodus.

* Gå tilbake til Snapchat, åpne snappen og ta skjermbilde ved å holde tastelås-knapp og hjem-knapp inne.

* Gå ut av Snapchat.

* Hold inne hjem-knapp og tastelås (av/på)-knapp i ca fem sekunder slik at iPhonen gjenopprettes.

* Når telefonen nå har slått seg på, slår du av flymodus og åpner Snapchat igjen.

* Har du gjort alt riktig nå, skal snappen du åpnet før gjenopprettingen fortsatt være "uåpnet" i feeden. I tillegg har du skjermbildet du tok i kamerarullen.