Gå til sidens hovedinnhold

Sløve gårdeiere gjør hverdagen risikabel for fotgjengerne

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Å være fotgjenger i Skien sentrum er for øyeblikket en ganske risikabel affære, hvis du ikke har brodder under skoa.

For etter hva TA erfarer er det svært mange fortau som mangler strøing i Skien sentrum nå. På flere fortau må fotgjengerne nærmest liste seg avgårde for å unngå fall. Senioringeniør Bjarne Skaugen i Skien kommune konstaterer at her er det gårdeierne som har ansvaret.

– Når det gjelder fortauene i Skien sentrum, så er det ifølge politivedtektene gårdeierne som har ansvaret for strøing og brøyting, sier Skauen.

En gåtur i bygatene i Skien vitner om at mange gårdeiere heller satser på at sola og høyere temperaturer skal fjerne problemet på sikt. 

– Huseiernes plikt

I TAs papirutgave fredag 16. mars, i spalten "Boligjus", tar distriktsleder for Huseiernes Landsforbund avdeling Telemark, advokat Thor Johan Larsen, opp temaet om huseiernes plikter ved snøfall. Her skriver Larsen blant annet: "I bynære områder og tettbygde strøk er ofte eier av grunn mot offentlig sted ansvarlig for å rydde fortauet utenfor eiendommen for snø og is ved takras eller snøfall. Tilsvarende plikter eieren å strø fortauet når det er glatt".

Han skriver at dette i de fleste kommuner, som for eksempel Skien og Porsgrunn, styres av politivedtektene.